Daarbij gaat het echter alleen om de productierechten. Deutsche Post blijft eigenaar van Streetscooter GmbH dat het onderhoud en de onderdelen voor haar eigen vloot van duizenden wagentjes blijft verzorgen.

Oud-BMW

Odin Automotive is vorig jaar opgericht door oud-BMW manager Stefan Krause die eerder werkte bij Faraday Future en de Amerikaanse EV-start-up Canoo. Het bedrijfje is echter ook deels eigendom van een Indonesische exploitant van kolenmijnen en van een in hetzelfde land gevestigd telecombedrijf. Bovendien heeft Deutsche Post zelf in het kader van de overeenkomst voor een niet genoemd bedrag een belang van 10 procent in Odin Automotive genomen.

Verlieslijdend

Deutsche Post kijkt al jaren naar een koper van het verlieslijdende Streetscooter. Het postbedrijf deelde al eens mee te stoppen met de productie van de elektrische wagentjes maar is daar later op teruggekomen. Eerder werd gemeld dat er ook belangstelling was van de Nederlandse investeerder ND Group die eigenaar is van Next e-Go Mobile maar dat is kennelijk gestrand.