Rolls-Royce en Bentley boeken nieuw verkooprecord

Hoewel de automarkt nogal in het slop zit, blijkt dat niet te gelden voor de luxemerken. Zowel Rolls-Royce als Bentley hebben een uitstekend jaar achter de rug. Beide Britse merken konden tegen de trend in een nieuw verkooprecord neerzetten.

Rolls-Royce leverde wereldwijd 5.586 auto’s af, niet alleen 49 procent meer dan in 2020 maar ook het hoogste aantal in de 117-jarige geschiedenis van het merk. RR heeft tot in het derde kwartaal van dit nieuwe jaar bestellingen binnen terwijl ook de opdrachten voor ‘bespoke’ ofwel maatwerk auto’s op een record niveau liggen. CEO Torsten Müller-Ötvös spreekt dan ook van een fenomenaal jaar: “Onze bijzonder sterke productportefeuille, ons buitengewone aanbod samen met het eerste volle jaar waarin de Ghost beschikbaar was, de Black Badge Ghost werd gelanceerd en de record vraag naar personalisatie aanhoudt, hebben alle betekenisvol bijgedragen aan onze extreem-sterke prestaties. Dit is hoogst bemoedigend nu wel ons voorbereiden op de historische lancering van Spectre, onze eerste vol-elektrische auto.’’

Spectre

Die Spectre moet eind 2023 op de markt komen en wordt momenteel onderworpen aan één van de meest veeleisende testprogramma’s die ooit in de autowereld zijn uitgevoerd. Door alle successen draait de Rolls-Royce fabriek in Goodwood op nagenoeg volle capaciteit. De autobouwer gaat later dit jaar ook 37 stagiairs binnen halen ‘om verder te investeren in toekomstig talent.’

Bentley

Bentley boekte voor het tweede achtereenvolgende jaar een record met 14.659 verkochte automobielen, dat is 31 procent meer dan de 11.206 in 2020. In Europa werden 2.520 Bentley’s afgeleverd, een toename met 15 procent. Het luxemerk van de Volkswagen Groep schrijft het succes toe aan de lancering van nieuwe modellen en de komst van hybride auto’s. De Bentayga SUV was met een aandeel van 40 procent de grootste trekker van de verkopen. Eén op de vijf van die auto’s was hybride. De Continental GT was goed voor 33 procent waarbij bijna de helft van die auto’s een convertible was.

CEO Adrian Hallmark: “Dit is ons tweede jaar met recordverkopen en een positief teken van de kracht van ons merk, de operationele excellentie en een sterke vraag in de hele wereld en ook een bevestiging van onze strategische prioriteiten. De reactie op de marktintroductie van de Bentayga Hybrid en het uitzien naar de Flying Spur Hybrid laten zien welke route de luxe sector inslaat en wij hebben een sterke uitgangspositie in de voorhoede.’’

Lees ook:
Rolls-Royce gaat ook full-electric

Rolls-Royce en Bentley boeken nieuw verkooprecord - Automobielmanagement.nl

Rolls-Royce en Bentley boeken nieuw verkooprecord

Hoewel de automarkt nogal in het slop zit, blijkt dat niet te gelden voor de luxemerken. Zowel Rolls-Royce als Bentley hebben een uitstekend jaar achter de rug. Beide Britse merken konden tegen de trend in een nieuw verkooprecord neerzetten.

Rolls-Royce leverde wereldwijd 5.586 auto’s af, niet alleen 49 procent meer dan in 2020 maar ook het hoogste aantal in de 117-jarige geschiedenis van het merk. RR heeft tot in het derde kwartaal van dit nieuwe jaar bestellingen binnen terwijl ook de opdrachten voor ‘bespoke’ ofwel maatwerk auto’s op een record niveau liggen. CEO Torsten Müller-Ötvös spreekt dan ook van een fenomenaal jaar: “Onze bijzonder sterke productportefeuille, ons buitengewone aanbod samen met het eerste volle jaar waarin de Ghost beschikbaar was, de Black Badge Ghost werd gelanceerd en de record vraag naar personalisatie aanhoudt, hebben alle betekenisvol bijgedragen aan onze extreem-sterke prestaties. Dit is hoogst bemoedigend nu wel ons voorbereiden op de historische lancering van Spectre, onze eerste vol-elektrische auto.’’

Spectre

Die Spectre moet eind 2023 op de markt komen en wordt momenteel onderworpen aan één van de meest veeleisende testprogramma’s die ooit in de autowereld zijn uitgevoerd. Door alle successen draait de Rolls-Royce fabriek in Goodwood op nagenoeg volle capaciteit. De autobouwer gaat later dit jaar ook 37 stagiairs binnen halen ‘om verder te investeren in toekomstig talent.’

Bentley

Bentley boekte voor het tweede achtereenvolgende jaar een record met 14.659 verkochte automobielen, dat is 31 procent meer dan de 11.206 in 2020. In Europa werden 2.520 Bentley’s afgeleverd, een toename met 15 procent. Het luxemerk van de Volkswagen Groep schrijft het succes toe aan de lancering van nieuwe modellen en de komst van hybride auto’s. De Bentayga SUV was met een aandeel van 40 procent de grootste trekker van de verkopen. Eén op de vijf van die auto’s was hybride. De Continental GT was goed voor 33 procent waarbij bijna de helft van die auto’s een convertible was.

CEO Adrian Hallmark: “Dit is ons tweede jaar met recordverkopen en een positief teken van de kracht van ons merk, de operationele excellentie en een sterke vraag in de hele wereld en ook een bevestiging van onze strategische prioriteiten. De reactie op de marktintroductie van de Bentayga Hybrid en het uitzien naar de Flying Spur Hybrid laten zien welke route de luxe sector inslaat en wij hebben een sterke uitgangspositie in de voorhoede.’’

Lees ook:
Rolls-Royce gaat ook full-electric