BMW boekt nieuw verkooprecord

BMW heeft afgelopen jaar 2.213.795 nieuwe auto’s afgeleverd. Dat is ruim 9 procent meer dan in 2020 en een nieuw verkooprecord. BMW noemt zich daarmee ‘de nummer één in het premium segment’.

De BMW Groep als geheel, dus met Mini en Rolls-Royce, kwam met 2.521.525 auto’s en motoren 8,4 procent hoger uit. De verkopen van vol-elektrische modellen verdubbelde ruim naar 103.855. Bij Mini was ruim één op de tien verkochte auto’s al een BEV. Elektrische voertuigen als geheel maken nu 13 procent van de groepsverkopen uit. BMW Groep is verder optimistisch over het net begonnen jaar. Verkoopbaas Pieter Nota: “We willen de winstgevende groei in 2022 voortzetten en de verkopen van vol-elektrische voertuigen opnieuw verdubbelen.’’

België

In Europa kwam de groep met 948.087 bijna 4 procent hoger uit. Daarbij was BMW voor het eerst in de geschiedenis het meest verkochte merk in één bepaald land, België. Ook in Nederland werd een nieuw record neergezet. Verder was China goed voor 846.237 voertuigen, een toename met bijna 9 procent. China neemt daarmee één op drie nieuwe auto’s van de Duitse groep af. In de VS kon BMW de verkopen met bijna 21 procent opvoeren naar 336.644 eenheden.

Lees ook:
BMW voegt salesregio’s Europa en Duitsland samen

BMW boekt nieuw verkooprecord - Automobielmanagement.nl

BMW boekt nieuw verkooprecord

BMW heeft afgelopen jaar 2.213.795 nieuwe auto’s afgeleverd. Dat is ruim 9 procent meer dan in 2020 en een nieuw verkooprecord. BMW noemt zich daarmee ‘de nummer één in het premium segment’.

De BMW Groep als geheel, dus met Mini en Rolls-Royce, kwam met 2.521.525 auto’s en motoren 8,4 procent hoger uit. De verkopen van vol-elektrische modellen verdubbelde ruim naar 103.855. Bij Mini was ruim één op de tien verkochte auto’s al een BEV. Elektrische voertuigen als geheel maken nu 13 procent van de groepsverkopen uit. BMW Groep is verder optimistisch over het net begonnen jaar. Verkoopbaas Pieter Nota: “We willen de winstgevende groei in 2022 voortzetten en de verkopen van vol-elektrische voertuigen opnieuw verdubbelen.’’

België

In Europa kwam de groep met 948.087 bijna 4 procent hoger uit. Daarbij was BMW voor het eerst in de geschiedenis het meest verkochte merk in één bepaald land, België. Ook in Nederland werd een nieuw record neergezet. Verder was China goed voor 846.237 voertuigen, een toename met bijna 9 procent. China neemt daarmee één op drie nieuwe auto’s van de Duitse groep af. In de VS kon BMW de verkopen met bijna 21 procent opvoeren naar 336.644 eenheden.

Lees ook:
BMW voegt salesregio’s Europa en Duitsland samen