Fastned ziet laadomzet met 154 procent toenemen

Fastned zag de omzet gerelateerd aan opladen in het vierde kwartaal van 2021 met 154 procent stijgen naar 4,9 miljoen euro. Het aantal laadsessies verdubbelde naar 385.000. De stijging is het resultaat van een hogere bezettingsgraad van de stations als gevolg van de sterke verkoop van elektrische voertuigen in alle markten waarin Fastned actief is. Ook lag het aantal stations dat in gebruik is 40 procent hoger dan een jaar geleden.

CEO Michiel Langezaal: “Door in het eerste kwartaal 150 miljoen euro aan eigen vermogen op te halen, konden we sneller nieuwe stations openen en konden we de groei van ons bedrijf een stevige duw in de rug geven. In het laatste kwartaal van 2021 openden we meer stations dan in heel 2020 en in meer landen.’’

188 laadstations

Gedurende Q4 heeft Fastned 24 stations aan haar netwerk toegevoegd, waarmee het totaal uitkomt op 188 laadstations in zes landen. In totaal werden 137 snelladers met een capaciteit van 150-300 kW geïnstalleerd als onderdeel van de bouw van nieuwe en het upgraden van bestaande stations, waardoor het totale aantal snelladers in het netwerk op 759 uitkwam. In de loop van 2021 heeft Fastned ook 44 locaties verworven om nieuwe stations te bouwen, waarmee het totaal aantal verworven locaties op 331 uitkomt.

Bezetting

De bezetting van het netwerk was 10,4 procent versus 7,6 procent een jaar geleden. Dat werd enerzijds omhoog gedreven door meer laadsessies en anderzijds naar beneden door het openen van nieuwe stations en het uitbreiden van bestaande stations. Dit resulteerde in aanzienlijk meer capaciteit, anticiperend op een stijging van de vraag in de komende jaren.

Lees ook:
Fastned opent eerste laadstations in Frankrijk

Fastned ziet laadomzet met 154 procent toenemen - Automobielmanagement.nl

Fastned ziet laadomzet met 154 procent toenemen

Fastned zag de omzet gerelateerd aan opladen in het vierde kwartaal van 2021 met 154 procent stijgen naar 4,9 miljoen euro. Het aantal laadsessies verdubbelde naar 385.000. De stijging is het resultaat van een hogere bezettingsgraad van de stations als gevolg van de sterke verkoop van elektrische voertuigen in alle markten waarin Fastned actief is. Ook lag het aantal stations dat in gebruik is 40 procent hoger dan een jaar geleden.

CEO Michiel Langezaal: “Door in het eerste kwartaal 150 miljoen euro aan eigen vermogen op te halen, konden we sneller nieuwe stations openen en konden we de groei van ons bedrijf een stevige duw in de rug geven. In het laatste kwartaal van 2021 openden we meer stations dan in heel 2020 en in meer landen.’’

188 laadstations

Gedurende Q4 heeft Fastned 24 stations aan haar netwerk toegevoegd, waarmee het totaal uitkomt op 188 laadstations in zes landen. In totaal werden 137 snelladers met een capaciteit van 150-300 kW geïnstalleerd als onderdeel van de bouw van nieuwe en het upgraden van bestaande stations, waardoor het totale aantal snelladers in het netwerk op 759 uitkwam. In de loop van 2021 heeft Fastned ook 44 locaties verworven om nieuwe stations te bouwen, waarmee het totaal aantal verworven locaties op 331 uitkomt.

Bezetting

De bezetting van het netwerk was 10,4 procent versus 7,6 procent een jaar geleden. Dat werd enerzijds omhoog gedreven door meer laadsessies en anderzijds naar beneden door het openen van nieuwe stations en het uitbreiden van bestaande stations. Dit resulteerde in aanzienlijk meer capaciteit, anticiperend op een stijging van de vraag in de komende jaren.

Lees ook:
Fastned opent eerste laadstations in Frankrijk