Tesla niet tevreden over bouwkwaliteit in Berlijnse fabriek

Tesla heeft bij de eerste 250 exemplaren van de Model Y, die in de nieuwe gigafabriek bij Berlijn zijn gebouwd, problemen geconstateerd met de kwaliteit. De nieuwe wagens mogen niet van het fabrieksterrein af en kunnen dus ook niet verkocht worden. Tesla heeft van de Duitse autoriteiten inmiddels wel toestemming gekregen om nog eens 2.000 carrosserieën voor de Model Y te bouwen.

De nieuwe vergunning is verleend nadat Tesla gedetailleerd had uitgelegd dat het om technische redenen noodzakelijk was om extra carrosserieën te produceren. “De resultaten van de lopende systeemtesten hebben laten zien dat de noodzakelijke kwaliteits- en productie-eisen van de betreffende machines nog niet zijn bereikt. De onderdelen en/of carrosserieën die al gefabriceerd waren of waren samengevoegd als onderdeel van een systeemtest hebben een slechte kwaliteit die sterk afwijkt van de specificaties,’’ staat in de toelichting van de autoriteiten van Brandenburg.

Definitieve vergunning

Die deelstaat is nog steeds bezig met de procedure voor de definitieve vergunning voor de gigafabriek. Vlak voor de Kerst was wel alle vereiste documentatie binnen, heeft Brandenburg meegedeeld. De planning is nu eind deze maand een beslissing te nemen. Tesla wilde de fabriek oorspronkelijk al afgelopen zomer in gebruik nemen maar dat is inmiddels meer dan een half jaar vertraagd.

Lees ook:
Nog dit jaar eerste auto’s uit Tesla-fabriek Berlijn

Tesla niet tevreden over bouwkwaliteit in Berlijnse fabriek - Automobielmanagement.nl

Tesla niet tevreden over bouwkwaliteit in Berlijnse fabriek

Tesla heeft bij de eerste 250 exemplaren van de Model Y, die in de nieuwe gigafabriek bij Berlijn zijn gebouwd, problemen geconstateerd met de kwaliteit. De nieuwe wagens mogen niet van het fabrieksterrein af en kunnen dus ook niet verkocht worden. Tesla heeft van de Duitse autoriteiten inmiddels wel toestemming gekregen om nog eens 2.000 carrosserieën voor de Model Y te bouwen.

De nieuwe vergunning is verleend nadat Tesla gedetailleerd had uitgelegd dat het om technische redenen noodzakelijk was om extra carrosserieën te produceren. “De resultaten van de lopende systeemtesten hebben laten zien dat de noodzakelijke kwaliteits- en productie-eisen van de betreffende machines nog niet zijn bereikt. De onderdelen en/of carrosserieën die al gefabriceerd waren of waren samengevoegd als onderdeel van een systeemtest hebben een slechte kwaliteit die sterk afwijkt van de specificaties,’’ staat in de toelichting van de autoriteiten van Brandenburg.

Definitieve vergunning

Die deelstaat is nog steeds bezig met de procedure voor de definitieve vergunning voor de gigafabriek. Vlak voor de Kerst was wel alle vereiste documentatie binnen, heeft Brandenburg meegedeeld. De planning is nu eind deze maand een beslissing te nemen. Tesla wilde de fabriek oorspronkelijk al afgelopen zomer in gebruik nemen maar dat is inmiddels meer dan een half jaar vertraagd.

Lees ook:
Nog dit jaar eerste auto’s uit Tesla-fabriek Berlijn