De nieuwe vergunning is verleend nadat Tesla gedetailleerd had uitgelegd dat het om technische redenen noodzakelijk was om extra carrosserieën te produceren. “De resultaten van de lopende systeemtesten hebben laten zien dat de noodzakelijke kwaliteits- en productie-eisen van de betreffende machines nog niet zijn bereikt. De onderdelen en/of carrosserieën die al gefabriceerd waren of waren samengevoegd als onderdeel van een systeemtest hebben een slechte kwaliteit die sterk afwijkt van de specificaties,’’ staat in de toelichting van de autoriteiten van Brandenburg.

Definitieve vergunning

Die deelstaat is nog steeds bezig met de procedure voor de definitieve vergunning voor de gigafabriek. Vlak voor de Kerst was wel alle vereiste documentatie binnen, heeft Brandenburg meegedeeld. De planning is nu eind deze maand een beslissing te nemen. Tesla wilde de fabriek oorspronkelijk al afgelopen zomer in gebruik nemen maar dat is inmiddels meer dan een half jaar vertraagd.

Lees ook:
Nog dit jaar eerste auto’s uit Tesla-fabriek Berlijn

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding