Renault verkoopt 4,5 procent minder auto’s door chiptekort

De wereldwijde verkoop van Renault is vorig jaar verder gedaald. Het totaal aantal verkochte auto’s van merken als Renault, Dacia en Lada zakte met 4,5 procent in vergelijking met 2020 naar net geen 2,7 miljoen stuks. Als reden voert Renault vooral aan dat de productie flink werd verstoord door de nijpende chiptekorten in de autosector.

Het is het derde jaar op rij dat de groepsverkoop van het concern afneemt. Daarbij ging de verkoop van het hoofdmerk Renault afgelopen jaar met 5,3 procent omlaag naar bijna 1,7 miljoen voertuigen. De verkoop van Dacia steeg juist meer dan 3 procent.

Renault had in oktober nog gezegd dat er vanwege de tekorten aan chips en andere onderdelen een half miljoen auto’s minder gebouwd konden worden dan eigenlijk was gepland. Het bedrijf zei dat het moeilijk is om te voorspellen hoe die tekorten dit jaar de productie zullen beïnvloeden.

Het bedrijf zei wel dat meer duurdere modellen worden verkocht, waaronder elektrische auto’s. Renault wil dat in 2030 alle nieuw verkochte auto’s van het bedrijf in Europa elektrisch aangedreven worden.

Lees ook:
Daimler verkoopt belang in Renault

Reageren
500 tekens over
Renault verkoopt 4,5 procent minder auto’s door chiptekort - Automobielmanagement.nl

Renault verkoopt 4,5 procent minder auto’s door chiptekort

De wereldwijde verkoop van Renault is vorig jaar verder gedaald. Het totaal aantal verkochte auto’s van merken als Renault, Dacia en Lada zakte met 4,5 procent in vergelijking met 2020 naar net geen 2,7 miljoen stuks. Als reden voert Renault vooral aan dat de productie flink werd verstoord door de nijpende chiptekorten in de autosector.

Het is het derde jaar op rij dat de groepsverkoop van het concern afneemt. Daarbij ging de verkoop van het hoofdmerk Renault afgelopen jaar met 5,3 procent omlaag naar bijna 1,7 miljoen voertuigen. De verkoop van Dacia steeg juist meer dan 3 procent.

Renault had in oktober nog gezegd dat er vanwege de tekorten aan chips en andere onderdelen een half miljoen auto’s minder gebouwd konden worden dan eigenlijk was gepland. Het bedrijf zei dat het moeilijk is om te voorspellen hoe die tekorten dit jaar de productie zullen beïnvloeden.

Het bedrijf zei wel dat meer duurdere modellen worden verkocht, waaronder elektrische auto’s. Renault wil dat in 2030 alle nieuw verkochte auto’s van het bedrijf in Europa elektrisch aangedreven worden.

Lees ook:
Daimler verkoopt belang in Renault