Welke invloed hebben de versoepelingen op de autosector?

Bij de vrijdag door het kabinet aangekondigde versoepelingen van de lockdown is er een aantal van belang voor de autosector. RAI Vereniging heeft ze op een rij gezet.

In de eerste plaats zijn winkels en showrooms weer vrij toegankelijk voor klanten, zij het tot 17:00 uur. Dit betekent dat de ‘live’ verkoop van auto’s, motoren en scooters weer kan opstarten. Wel mag er maximaal één klant tegelijk per vijf vierkante meter in de winkel/showroom ontvangen worden. Iedereen houdt binnen 1,5 meter afstand en draagt een mondkapje. Werkplaatsen en dergelijke vielen al onder de essentiële infrastructuur, daar verandert niets voor.

Afleveren

Het afleveren of inleveren van (nieuwe) voertuigen in de showroom of de winkel is weer mogelijk. Dat geldt ook voor proefritten. De dienstverlening van de RDW, zoals registraties en (APK) keuringen blijft doorgaan. Het thuiswerkadvies blijft van kracht: ‘werk thuis. Kan dat niet: houd op het werk altijd 1,5 meter afstand en als dat niet kan, draag een mondkapje.’

Quarantaine

Om een te grote ontwrichting van de samenleving te voorkomen en werknemers massaal thuis komen te zitten, worden ook de quarantaine regels versoepeld. Iedereen die na 1 januari een besmetting heeft doorgemaakt of minimaal een week geleden is geboosterd (derde prik), hoeft niet meer in quarantaine op het moment dat een huisgenoot is besmet.

Openstellen

RAI Vereniging is blij dat de versoepelingen winkelen weer mogelijk maken. “Persoonlijk contact met de klant is voor de retail van groot belang. Ook onderstrepen wij het belang van deskundige voorlichting voor veel geavanceerde mobiliteitsproducten, zoals personenauto’s die tegenwoordig steeds vaker voorzien zijn van ADAS. Hetzelfde geldt voor consumenten die voor het eerst een elektrische auto aanschaffen. Wij zien deze stap als een belangrijke stap naar het volledig openstellen van onze samenleving. Het is van groot economische en sociaal belang dat Nederland in beweging blijft.’’

Lees ook:
BOVAG wil heropening showrooms en winkelruimtes

Welke invloed hebben de versoepelingen op de autosector? - Automobielmanagement.nl

Welke invloed hebben de versoepelingen op de autosector?

Bij de vrijdag door het kabinet aangekondigde versoepelingen van de lockdown is er een aantal van belang voor de autosector. RAI Vereniging heeft ze op een rij gezet.

In de eerste plaats zijn winkels en showrooms weer vrij toegankelijk voor klanten, zij het tot 17:00 uur. Dit betekent dat de ‘live’ verkoop van auto’s, motoren en scooters weer kan opstarten. Wel mag er maximaal één klant tegelijk per vijf vierkante meter in de winkel/showroom ontvangen worden. Iedereen houdt binnen 1,5 meter afstand en draagt een mondkapje. Werkplaatsen en dergelijke vielen al onder de essentiële infrastructuur, daar verandert niets voor.

Afleveren

Het afleveren of inleveren van (nieuwe) voertuigen in de showroom of de winkel is weer mogelijk. Dat geldt ook voor proefritten. De dienstverlening van de RDW, zoals registraties en (APK) keuringen blijft doorgaan. Het thuiswerkadvies blijft van kracht: ‘werk thuis. Kan dat niet: houd op het werk altijd 1,5 meter afstand en als dat niet kan, draag een mondkapje.’

Quarantaine

Om een te grote ontwrichting van de samenleving te voorkomen en werknemers massaal thuis komen te zitten, worden ook de quarantaine regels versoepeld. Iedereen die na 1 januari een besmetting heeft doorgemaakt of minimaal een week geleden is geboosterd (derde prik), hoeft niet meer in quarantaine op het moment dat een huisgenoot is besmet.

Openstellen

RAI Vereniging is blij dat de versoepelingen winkelen weer mogelijk maken. “Persoonlijk contact met de klant is voor de retail van groot belang. Ook onderstrepen wij het belang van deskundige voorlichting voor veel geavanceerde mobiliteitsproducten, zoals personenauto’s die tegenwoordig steeds vaker voorzien zijn van ADAS. Hetzelfde geldt voor consumenten die voor het eerst een elektrische auto aanschaffen. Wij zien deze stap als een belangrijke stap naar het volledig openstellen van onze samenleving. Het is van groot economische en sociaal belang dat Nederland in beweging blijft.’’

Lees ook:
BOVAG wil heropening showrooms en winkelruimtes