Belgische Audi-fabriek weer stilgelegd vanwege corona

De fabriek van Audi in het Belgische Vorst ligt de hele week stil omdat er veel coronabesmettingen zijn onder het personeel. Dat heeft woordvoerder Peter D’Hoore meegedeeld. Audi moest de Belgische fabriek in november ook al een week sluiten wegens corona.

Audi zet mes in Duitse personeelsbestand

De productie in de fabriek met circa 3.000 werknemers zal normaal gezien volgende week herstarten en geleidelijk aan opgevoerd worden. De gezondheid van het personeel heeft ‘de hoogste prioriteit’, benadrukt D’Hoore. De woordvoerder zegt dat verschillende maatregelen zijn genomen in de fabriek om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Mondmaskers zijn verplicht, er staan plexiwanden, er is ontsmettingsgel en de fabriek heeft een eigen testcentrum. Medewerkers krijgen ook twee gratis zelftesten per week.

Toyota

Toyota heeft ook al fabriekssluitingen en onderbrekingen aangekondigd. Dat komt door een combinatie van een hoog aantal coronabesmettingen en quarantaines en tegelijk het aanhoudende chiptekort. De maatregelen treffen komende maand acht van de veertien fabrieken van Toyota in Japan. Vanwege de al maanden durende problemen verwacht Toyota de geplande productie van 9 miljoen nieuwe auto’s in het tot 31 maart lopende boekjaar niet te halen. Het grootste autobedrijf ter wereld heeft bovendien gewaarschuwd dat de levertijd voor een nieuwe Land Cruiser in Japan zelf is opgelopen tot vier jaar.

Lees ook:
Herstel autoproductie in 2022 in zicht

Belgische Audi-fabriek weer stilgelegd vanwege corona - Automobielmanagement.nl

Belgische Audi-fabriek weer stilgelegd vanwege corona

De fabriek van Audi in het Belgische Vorst ligt de hele week stil omdat er veel coronabesmettingen zijn onder het personeel. Dat heeft woordvoerder Peter D’Hoore meegedeeld. Audi moest de Belgische fabriek in november ook al een week sluiten wegens corona.

Audi zet mes in Duitse personeelsbestand

De productie in de fabriek met circa 3.000 werknemers zal normaal gezien volgende week herstarten en geleidelijk aan opgevoerd worden. De gezondheid van het personeel heeft ‘de hoogste prioriteit’, benadrukt D’Hoore. De woordvoerder zegt dat verschillende maatregelen zijn genomen in de fabriek om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Mondmaskers zijn verplicht, er staan plexiwanden, er is ontsmettingsgel en de fabriek heeft een eigen testcentrum. Medewerkers krijgen ook twee gratis zelftesten per week.

Toyota

Toyota heeft ook al fabriekssluitingen en onderbrekingen aangekondigd. Dat komt door een combinatie van een hoog aantal coronabesmettingen en quarantaines en tegelijk het aanhoudende chiptekort. De maatregelen treffen komende maand acht van de veertien fabrieken van Toyota in Japan. Vanwege de al maanden durende problemen verwacht Toyota de geplande productie van 9 miljoen nieuwe auto’s in het tot 31 maart lopende boekjaar niet te halen. Het grootste autobedrijf ter wereld heeft bovendien gewaarschuwd dat de levertijd voor een nieuwe Land Cruiser in Japan zelf is opgelopen tot vier jaar.

Lees ook:
Herstel autoproductie in 2022 in zicht