Tesla wil in maart eerste auto’s uit Duitsland gaan leveren

Tesla hoopt in maart te beginnen met de aflevering van de eerste auto’s uit de gigafactory bij Berlijn. Het gaat dan in eerste instantie om de Model Y Performance. Europese klanten kunnen die auto op de site van Tesla samenstellen en bestellen.

De bouw van de Duitse batterijfabriek is al redelijk ver gevorderd en de fabriek zou binnen afzienbare tijd operationeel kunnen zijnTesla (2022)

Dat blijkt uit een interne e-mail die is gepubliceerd in verschillende Tesla-groepen op sociale media. De ‘configurator’ voor de Model Y leek al eerder te suggereren dat de auto er snel aan zat te komen en Tesla heeft dat nu min of meer bevestigd. In maart worden de auto’s die in zwart of wit zijn besteld verwacht, twee maanden later komen die in andere kleuren beschikbaar. De planning is nog steeds afhankelijk van het verlenen van de definitieve vergunningen voor de fabriek in Grünheide. Die zouden volgens eerdere berichten deze week af moeten komen.

Opvoeren

Als alles volgens plan verloopt, dan zou Tesla binnen enkele weken de productie sterk op kunnen voeren. De EV-fabrikant hoopt immers ook de nieuwe fabriek in Texas voor het eind van dit eerste kwartaal in productie te nemen. Meer duidelijkheid over de voornemens en productiedata is donderdag laat te verwachten als Tesla zijn financiële jaarcijfers over 2021 naar buiten brengt.

Lees ook:
Tesla niet tevreden over bouwkwaliteit in Berlijnse fabriek

Tesla wil in maart eerste auto’s uit Duitsland gaan leveren - Automobielmanagement.nl

Tesla wil in maart eerste auto’s uit Duitsland gaan leveren

Tesla hoopt in maart te beginnen met de aflevering van de eerste auto’s uit de gigafactory bij Berlijn. Het gaat dan in eerste instantie om de Model Y Performance. Europese klanten kunnen die auto op de site van Tesla samenstellen en bestellen.

De bouw van de Duitse batterijfabriek is al redelijk ver gevorderd en de fabriek zou binnen afzienbare tijd operationeel kunnen zijnTesla (2022)

Dat blijkt uit een interne e-mail die is gepubliceerd in verschillende Tesla-groepen op sociale media. De ‘configurator’ voor de Model Y leek al eerder te suggereren dat de auto er snel aan zat te komen en Tesla heeft dat nu min of meer bevestigd. In maart worden de auto’s die in zwart of wit zijn besteld verwacht, twee maanden later komen die in andere kleuren beschikbaar. De planning is nog steeds afhankelijk van het verlenen van de definitieve vergunningen voor de fabriek in Grünheide. Die zouden volgens eerdere berichten deze week af moeten komen.

Opvoeren

Als alles volgens plan verloopt, dan zou Tesla binnen enkele weken de productie sterk op kunnen voeren. De EV-fabrikant hoopt immers ook de nieuwe fabriek in Texas voor het eind van dit eerste kwartaal in productie te nemen. Meer duidelijkheid over de voornemens en productiedata is donderdag laat te verwachten als Tesla zijn financiële jaarcijfers over 2021 naar buiten brengt.

Lees ook:
Tesla niet tevreden over bouwkwaliteit in Berlijnse fabriek