Jaguar Land Rover heeft 155.000 bestellingen uitstaan

Jaguar Land Rover had eind vorig jaar bijna 155.000 bestellingen in de boeken, 30.000 meer dan drie maanden eerder. Vooral de vraag naar de New Range Rover is groot, waarbij JLR verwacht de eerste exemplaren in het lopende kwartaal te kunnen leveren. De Britse autofabrikant meldt daarbij dat de situatie rond de levering van chips de laatste tijd langzaam verbetert.

Jaguar Land Rover heeft het laatste kwartaal van 2021 een omzet gedraaid van 5,64 miljard euro. Dat was 22 procent meer dan in de voorafgaande drie maanden. Daarbij werd een positieve brutomarge van 1,4 procent gerealiseerd. Het aantal afgeleverde voertuigen lag met 80.126 nog altijd bijna 38 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar. ‘Hoewel de productie en de verkopen beperkt blijven door chiptekorten blijven we een sterke vraag zien naar onze producten en liggen de retailorders op een record niveau,’ meldt het bedrijf.

Bemoedigend

Financieel directeur Adrian Mardell: “Het was bemoedigend om een positieve brutomarge en kasstroom te zien, ondanks dat het aantal verkochte auto’s beperkt bleef. Het bewijst de vooruitgang die we maken bij het omlaag brengen van het break-even punt in het bedrijf door mix-optimalisering en kostenbesparingen. We hebben daardoor een goede uitgangspositie als de leveringen en verkoopvolumes verbeteren.’’ JLR hoopt de financiële resultaten in dit eerste kwartaal van 2022 verder op te voeren en mikt uiteindelijk op een marge van 10 procent tegen 2026.

Lees ook:
JLR benoemt automotive nieuwkomer Lennard Hoornik tot commerciële topman

Jaguar Land Rover heeft 155.000 bestellingen uitstaan - Automobielmanagement.nl

Jaguar Land Rover heeft 155.000 bestellingen uitstaan

Jaguar Land Rover had eind vorig jaar bijna 155.000 bestellingen in de boeken, 30.000 meer dan drie maanden eerder. Vooral de vraag naar de New Range Rover is groot, waarbij JLR verwacht de eerste exemplaren in het lopende kwartaal te kunnen leveren. De Britse autofabrikant meldt daarbij dat de situatie rond de levering van chips de laatste tijd langzaam verbetert.

Jaguar Land Rover heeft het laatste kwartaal van 2021 een omzet gedraaid van 5,64 miljard euro. Dat was 22 procent meer dan in de voorafgaande drie maanden. Daarbij werd een positieve brutomarge van 1,4 procent gerealiseerd. Het aantal afgeleverde voertuigen lag met 80.126 nog altijd bijna 38 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar. ‘Hoewel de productie en de verkopen beperkt blijven door chiptekorten blijven we een sterke vraag zien naar onze producten en liggen de retailorders op een record niveau,’ meldt het bedrijf.

Bemoedigend

Financieel directeur Adrian Mardell: “Het was bemoedigend om een positieve brutomarge en kasstroom te zien, ondanks dat het aantal verkochte auto’s beperkt bleef. Het bewijst de vooruitgang die we maken bij het omlaag brengen van het break-even punt in het bedrijf door mix-optimalisering en kostenbesparingen. We hebben daardoor een goede uitgangspositie als de leveringen en verkoopvolumes verbeteren.’’ JLR hoopt de financiële resultaten in dit eerste kwartaal van 2022 verder op te voeren en mikt uiteindelijk op een marge van 10 procent tegen 2026.

Lees ook:
JLR benoemt automotive nieuwkomer Lennard Hoornik tot commerciële topman