Omzet Ferrari naar recordbedrag van ruim 4 miljard euro

Ferrari heeft in 2021 11.155 auto’s afgeleverd, ruim 22 procent meer dan een jaar eerder. De omzet kwam uit op een recordbedrag van 4,1 miljard euro, bijna een kwart meer dan in 2020 en ruim 13 procent hoger dan in het jaar daarvoor. De brutowinst ging met 50 procent omhoog naar 1 miljard euro wat een marge opleverde van 25 procent.

Europa blijft de grootste markt voor Ferrari met 5.492 afgeleverde auto’s. De Amerika’s kwamen uit op 2.831 exemplaren. Het snelst groeiend is China met Hong Kong en Taiwan waar het aantal verkochte Ferrari’s verdubbelde naar 899. Verder kwam de groei met name van de achtcilinder-modellen waarvan er bijna 35 procent meer werden verkocht terwijl de afzet van twaalfcilinders met 16 procent daalde door het uitfaseren van de 812 Superfast. Ferrari durft tenslotte te voorspellen dat de winst in 2022 opnieuw zo’n 35 procent hoger uit zal komen.

“De resultaten over 2021 tonen opnieuw de kracht van ons business model aan,’’ zegt CEO Benedetto Vigna. “Voortbouwend op dit sterke momentum pakken we gretig de kansen die voor ons liggen aan en kijken we uit naar het delen van onze toekomstplannen op 16 juni in Maranello.’’

Lees ook:
Brussel: ook Ferrari en Lamborghini moeten stoppen met verbrandingsmotor

Omzet Ferrari naar recordbedrag van ruim 4 miljard euro - Automobielmanagement.nl

Omzet Ferrari naar recordbedrag van ruim 4 miljard euro

Ferrari heeft in 2021 11.155 auto’s afgeleverd, ruim 22 procent meer dan een jaar eerder. De omzet kwam uit op een recordbedrag van 4,1 miljard euro, bijna een kwart meer dan in 2020 en ruim 13 procent hoger dan in het jaar daarvoor. De brutowinst ging met 50 procent omhoog naar 1 miljard euro wat een marge opleverde van 25 procent.

Europa blijft de grootste markt voor Ferrari met 5.492 afgeleverde auto’s. De Amerika’s kwamen uit op 2.831 exemplaren. Het snelst groeiend is China met Hong Kong en Taiwan waar het aantal verkochte Ferrari’s verdubbelde naar 899. Verder kwam de groei met name van de achtcilinder-modellen waarvan er bijna 35 procent meer werden verkocht terwijl de afzet van twaalfcilinders met 16 procent daalde door het uitfaseren van de 812 Superfast. Ferrari durft tenslotte te voorspellen dat de winst in 2022 opnieuw zo’n 35 procent hoger uit zal komen.

“De resultaten over 2021 tonen opnieuw de kracht van ons business model aan,’’ zegt CEO Benedetto Vigna. “Voortbouwend op dit sterke momentum pakken we gretig de kansen die voor ons liggen aan en kijken we uit naar het delen van onze toekomstplannen op 16 juni in Maranello.’’

Lees ook:
Brussel: ook Ferrari en Lamborghini moeten stoppen met verbrandingsmotor