Nissan verwacht winst van 1,6 miljard euro 

Nissan heeft na een goed kwartaal de verwachtingen voor de winst over het hele boekjaar tot 31 maart opgetrokken. Nissan ging eerst uit van omgerekend 1,4 miljard euro nettowinst maar durft nu te gokken op 1,6 miljard euro. Dat positieve resultaat volgt dan op twee boekjaren met forse verliezen. Het zou ook betekenen dat Renault weer eens een fors bedrag aan inkomsten kan opstrijken van haar Japanse partner.

Over het laatste kwartaal van vorig jaar heeft Nissan een winst gemaakt van bijna 250 miljoen euro vergeleken met een verlies van ruim 290 miljoen in dezelfde periode in 2020. Het operationele resultaat lag met 407 miljard euro bijna twee keer zo hoog, ondanks het feit dat de omzet nagenoeg stabiel bleef op 16,8 miljard euro.

Solide

Wat aantal verkochte auto’s betreft blijft Nissan vasthouden aan de verwachte 3,8 miljoen. “Het ernstige tekort aan chips en de toename van het aantal coronabesmettingen hebben gevolgen voor de productie. Aan de andere kant is de vraag op de automarkt solide, met name in de Verenigde Staten, wat de kwaliteit van de verkopen verbetert.’’

3,5 miljoen

Nissan deelde eerder mee in heel 2021 in totaal 3.585.153 nieuwe auto’s gebouwd te hebben. Dat was slechts 1,2 procent minder dan een jaar eerder. De grote fabriek in het Britse Sunderland kwam met 204.838 auto’s nog altijd bijna 17 procent lager uit. In Barcelona bouwde Nissan nog 26.461 auto’s voor die fabriek eind 2021 definitief op slot ging. Verder kwam de productie in China uit op 1.328.792 stuks waarmee dat land 37 procent van de wereldwijde productie van Nissan voor haar rekening neemt.

Lees ook:
Renault, Nissan en Mitsubishi: 35 nieuwe elektrische auto’s in 2030

Nissan verwacht winst van 1,6 miljard euro - Automobielmanagement.nl

Nissan verwacht winst van 1,6 miljard euro 

Nissan heeft na een goed kwartaal de verwachtingen voor de winst over het hele boekjaar tot 31 maart opgetrokken. Nissan ging eerst uit van omgerekend 1,4 miljard euro nettowinst maar durft nu te gokken op 1,6 miljard euro. Dat positieve resultaat volgt dan op twee boekjaren met forse verliezen. Het zou ook betekenen dat Renault weer eens een fors bedrag aan inkomsten kan opstrijken van haar Japanse partner.

Over het laatste kwartaal van vorig jaar heeft Nissan een winst gemaakt van bijna 250 miljoen euro vergeleken met een verlies van ruim 290 miljoen in dezelfde periode in 2020. Het operationele resultaat lag met 407 miljard euro bijna twee keer zo hoog, ondanks het feit dat de omzet nagenoeg stabiel bleef op 16,8 miljard euro.

Solide

Wat aantal verkochte auto’s betreft blijft Nissan vasthouden aan de verwachte 3,8 miljoen. “Het ernstige tekort aan chips en de toename van het aantal coronabesmettingen hebben gevolgen voor de productie. Aan de andere kant is de vraag op de automarkt solide, met name in de Verenigde Staten, wat de kwaliteit van de verkopen verbetert.’’

3,5 miljoen

Nissan deelde eerder mee in heel 2021 in totaal 3.585.153 nieuwe auto’s gebouwd te hebben. Dat was slechts 1,2 procent minder dan een jaar eerder. De grote fabriek in het Britse Sunderland kwam met 204.838 auto’s nog altijd bijna 17 procent lager uit. In Barcelona bouwde Nissan nog 26.461 auto’s voor die fabriek eind 2021 definitief op slot ging. Verder kwam de productie in China uit op 1.328.792 stuks waarmee dat land 37 procent van de wereldwijde productie van Nissan voor haar rekening neemt.

Lees ook:
Renault, Nissan en Mitsubishi: 35 nieuwe elektrische auto’s in 2030