Een aantal landen laten weer positieve cijfers zien. Dat geldt met name voor Duitsland, het grootste autoland van Europa, waar sprake was van een groei met 8,5 procent. Opvallende cijfers kwamen er ook uit Centraal- en Midden-Europa met 55 procent groei in Roemenië, met een bescheiden aantal van 9.337 auto’s, 15 procent toename in Bulgarije, 10,5 procent in Oostenrijk en liefst 72 procent plus in het kleine Slovenië. Verder laat met name West-Europa echter nog altijd minnen zien met onder meer een grote daling van 18,6 procent in Frankrijk.

Volkswagen

Bij de grote groepen loopt Volkswagen met 173.262 registraties nu weer ver uit op Stellantis dat niet verder kwam dan 139.949 stuks. Bij de laatste groep zitten Peugeot, Citroen en Fiat nog altijd met dalingen in de dubbele cijfers. Hyundai/Kia zette opnieuw een sterke prestatie neer met een groei van 28,5 procent naar 66.249 auto’s. Het Zuid-Koreaanse concern heeft het verschil met de nummer drie Renault Group nu teruggebracht naar nog net 4.000 stuks.

Lees ook:
‘Autoverkoop EU stijgt dit jaar 8 procent’