Volkswagen Groep wil Porsche naar de beurs brengen

Volkswagen wil Porsche als zelfstandig bedrijf naar de beurs brengen. Aan het luxemerk zou een prijskaartje hangen van tussen de 65 miljard en 80 miljard euro.

Porsche ontloopt malaise in autobranche

“De Volkswagen Group en Porsche Automobil Holding zijn in vergevorderde besprekingen met betrekking tot een potentiële IPO (beursgang) van Porsche AG. Voor dit doel hebben beide partijen een kaderovereenkomst afgesproken die de basis zal vormen voor verdere stappen in de voorbereiding van een potentiële IPO van Porsche.’’

Geruchten

Dat heeft Volkswagen AG meegedeeld in een tussentijds bericht aan de beurs nadat geruchten over de plannen in de media waren verschenen. “De conclusies van de kaderovereenkomst moeten nog goedgekeurd worden door de Raad van Bestuur en de Raad van Toezicht van Volkswagen AG. Of de overeenkomst daadwerkelijk wordt gesloten en de inhoud daarvan alsmede de vraag of een IPO verder zal worden bekeken staat nog open en is afhankelijk van de goedkeuring van de besturen van beide partijen.’’

Lees ook:
Porsche neemt meerderheid in Greyp Bikes

Volkswagen Groep wil Porsche naar de beurs brengen - Automobielmanagement.nl

Volkswagen Groep wil Porsche naar de beurs brengen

Volkswagen wil Porsche als zelfstandig bedrijf naar de beurs brengen. Aan het luxemerk zou een prijskaartje hangen van tussen de 65 miljard en 80 miljard euro.

Porsche ontloopt malaise in autobranche

“De Volkswagen Group en Porsche Automobil Holding zijn in vergevorderde besprekingen met betrekking tot een potentiële IPO (beursgang) van Porsche AG. Voor dit doel hebben beide partijen een kaderovereenkomst afgesproken die de basis zal vormen voor verdere stappen in de voorbereiding van een potentiële IPO van Porsche.’’

Geruchten

Dat heeft Volkswagen AG meegedeeld in een tussentijds bericht aan de beurs nadat geruchten over de plannen in de media waren verschenen. “De conclusies van de kaderovereenkomst moeten nog goedgekeurd worden door de Raad van Bestuur en de Raad van Toezicht van Volkswagen AG. Of de overeenkomst daadwerkelijk wordt gesloten en de inhoud daarvan alsmede de vraag of een IPO verder zal worden bekeken staat nog open en is afhankelijk van de goedkeuring van de besturen van beide partijen.’’

Lees ook:
Porsche neemt meerderheid in Greyp Bikes