Tesla krijgt vergunning voor fabriek Berlijn

Tesla krijgt deze week eindelijk de vergunningen voor haar gigafabriek in Grünheide bij Berlijn. Dat betekent dat Tesla binnen niet al te lange tijd de productie van auto’s in haar eerste fabriek in Europa kan opstarten.

Tesla krijgt grond voor gigafabriek Berlijn op een koopje

De regering van de deelstaat Brandenburg heeft voor vrijdagmiddag een persconferentie aangekondigd over die vergunning voor wat wordt genoemd ‘de Amerikaanse fabrikant van elektrische auto’s’. Daar zijn alle relevante ministers van de staat aanwezig en zal zo goed als zeker bekend worden gemaakt dat de zaken rond zijn.

Bezwaren

Tesla heeft het enorme fabriekscomplex in een bos bij Berlijn tot nu toe gebouwd op basis van voorlopige vergunningen en voor eigen rekening en risico. CEO Elon Musk had oorspronkelijk gehoopt in juli vorig jaar met de productie te beginnen maar door veel bezwaren en problemen duurde het verstrekken van de definitieve vergunning langer dan gedacht. Al eerder is bekend geworden dat het om een boekwerk van enkele honderden pagina’s gaat. Nog niet bekend is daarom welke voorwaarden de regionale overheid stelt aan de fabriek, met name waar het gaat om het omstreden waterbeheer.

Lees ook:
Milieuorganisatie spant rechtszaak aan tegen fabriek Tesla

Tesla krijgt vergunning voor fabriek Berlijn - Automobielmanagement.nl

Tesla krijgt vergunning voor fabriek Berlijn

Tesla krijgt deze week eindelijk de vergunningen voor haar gigafabriek in Grünheide bij Berlijn. Dat betekent dat Tesla binnen niet al te lange tijd de productie van auto’s in haar eerste fabriek in Europa kan opstarten.

Tesla krijgt grond voor gigafabriek Berlijn op een koopje

De regering van de deelstaat Brandenburg heeft voor vrijdagmiddag een persconferentie aangekondigd over die vergunning voor wat wordt genoemd ‘de Amerikaanse fabrikant van elektrische auto’s’. Daar zijn alle relevante ministers van de staat aanwezig en zal zo goed als zeker bekend worden gemaakt dat de zaken rond zijn.

Bezwaren

Tesla heeft het enorme fabriekscomplex in een bos bij Berlijn tot nu toe gebouwd op basis van voorlopige vergunningen en voor eigen rekening en risico. CEO Elon Musk had oorspronkelijk gehoopt in juli vorig jaar met de productie te beginnen maar door veel bezwaren en problemen duurde het verstrekken van de definitieve vergunning langer dan gedacht. Al eerder is bekend geworden dat het om een boekwerk van enkele honderden pagina’s gaat. Nog niet bekend is daarom welke voorwaarden de regionale overheid stelt aan de fabriek, met name waar het gaat om het omstreden waterbeheer.

Lees ook:
Milieuorganisatie spant rechtszaak aan tegen fabriek Tesla