De regering van de deelstaat Brandenburg heeft voor vrijdagmiddag een persconferentie aangekondigd over die vergunning voor wat wordt genoemd ‘de Amerikaanse fabrikant van elektrische auto’s’. Daar zijn alle relevante ministers van de staat aanwezig en zal zo goed als zeker bekend worden gemaakt dat de zaken rond zijn.

Bezwaren

Tesla heeft het enorme fabriekscomplex in een bos bij Berlijn tot nu toe gebouwd op basis van voorlopige vergunningen en voor eigen rekening en risico. CEO Elon Musk had oorspronkelijk gehoopt in juli vorig jaar met de productie te beginnen maar door veel bezwaren en problemen duurde het verstrekken van de definitieve vergunning langer dan gedacht. Al eerder is bekend geworden dat het om een boekwerk van enkele honderden pagina’s gaat. Nog niet bekend is daarom welke voorwaarden de regionale overheid stelt aan de fabriek, met name waar het gaat om het omstreden waterbeheer.

Lees ook:
Milieuorganisatie spant rechtszaak aan tegen fabriek Tesla