Tesla betaalt loon door van Oekraïense werknemer die land verdedigt

Oekraïne

Tesla betaalt het loon door van Oekraïense werknemers die gevraagd worden om hun land te verdedigen. De autofabrikant doet dit voor zeker drie maanden. Daarna wil de autofabrikant de oorlog tussen Rusland en Oekraïne en de situatie van de werknemers opnieuw evalueren.

Productiebaas van Tesla opgestapt

Dat meldt de Amerikaanse zakenzender CNBC, die een e-mail van het bedrijf aan werknemers in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, in handen heeft. Uit de mail kon niet opgemaakt worden of de regeling ook geldt voor medewerkers elders. Tesla is niet in Oekraïne zelf actief. In de e-mail die gestuurd was op maandag, werden Tesla-medewerkers ook geprezen voor hun hulp bij het in de lucht brengen van de Starlink satelliet-internetdienst in Oekraïne. Starlink is onderdeel van ruimtevaartbedrijf SpeceX van Elon Musk.

Niet de enige

Tesla is niet de enige onderneming die de gevolgen van de Russische oorlog tegen Oekraïne voor zijn werknemers en zijn eigen bedrijf moet opvangen. Zo hebben onder meer General Motors en Ford hun activiteiten in Rusland stopgezet na de inval van dat land in Oekraïne. Stellantis kondigde op 2 maart aan dat het een speciaal team heeft opgericht om toe te zien op de gezondheid en veiligheid van de 71 Oekraïense werknemers van het bedrijf.

Lees ook:
Tesla krijgt vergunning voor fabriek Berlijn

Reageren
500 tekens over
Tesla betaalt loon door van Oekraïense werknemer die land verdedigt - Automobielmanagement.nl

Tesla betaalt loon door van Oekraïense werknemer die land verdedigt

Oekraïne

Tesla betaalt het loon door van Oekraïense werknemers die gevraagd worden om hun land te verdedigen. De autofabrikant doet dit voor zeker drie maanden. Daarna wil de autofabrikant de oorlog tussen Rusland en Oekraïne en de situatie van de werknemers opnieuw evalueren.

Productiebaas van Tesla opgestapt

Dat meldt de Amerikaanse zakenzender CNBC, die een e-mail van het bedrijf aan werknemers in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, in handen heeft. Uit de mail kon niet opgemaakt worden of de regeling ook geldt voor medewerkers elders. Tesla is niet in Oekraïne zelf actief. In de e-mail die gestuurd was op maandag, werden Tesla-medewerkers ook geprezen voor hun hulp bij het in de lucht brengen van de Starlink satelliet-internetdienst in Oekraïne. Starlink is onderdeel van ruimtevaartbedrijf SpeceX van Elon Musk.

Niet de enige

Tesla is niet de enige onderneming die de gevolgen van de Russische oorlog tegen Oekraïne voor zijn werknemers en zijn eigen bedrijf moet opvangen. Zo hebben onder meer General Motors en Ford hun activiteiten in Rusland stopgezet na de inval van dat land in Oekraïne. Stellantis kondigde op 2 maart aan dat het een speciaal team heeft opgericht om toe te zien op de gezondheid en veiligheid van de 71 Oekraïense werknemers van het bedrijf.

Lees ook:
Tesla krijgt vergunning voor fabriek Berlijn