D’Ieteren voert winst op, sterke prestaties Belron

Het Belgische autobedrijf d’Ieteren heeft over 2021 een aangepaste winst geboekt van 494,4 miljoen euro, dat is ruim 52 procent meer dan een jaar eerder. Belron, de eigenaar van Carglass die voor 50,1 procent eigendom is van de Belgen, zag de omzet met ruim 19 procent toenemen na het wegvallen van veel coronamaatregelen.

Belgische autobaas d'Ieteren op lijst miljardairs

D’Ieteren Automotive, de importeur en distributeur van alle VW-merken in België, slaagde erin de winst met 11,6 procent op te voeren. Het bedrijf kende een lichte stijging van de omzet met 0,7 procent naar ruim 3,2 miljard euro. Het aantal afgeleverde voertuigen daalde echter van 104.710 naar 92.732. Het grootste autobedrijf van België verwacht de komende tijd wel een forse omzetgroei als de vertraagde leveringen weer op gang komen.

ADAS

Belron/Carglass blijft profiteren van reparaties aan ADAS-systemen en andere diensten met meer toegevoegde waarde. Belron haalt tegenwoordig ruim de helft van de omzet uit Noord-Amerika en 30 procent uit Europa. In 2021 werden 16,0 miljoen consumenten bediend (vergeleken met 14,9 miljoen in 2020) van wie 15,6 miljoen in de werkplaats kwamen voor ruitherstel.

Onderdelen

Onderdelenleverancier TVH Parts, sinds 1 oktober voor 40 procent van d’Ieteren, kwam in het laatste kwartaal uit op 19,5 procent omzetgroei. D’Ieteren kondigde vorige maand aan dat het exclusieve onderhandelingen voert over de overname van Parts Holding Europe. Op dit moment zijn er nog geen verdere mededelingen over die acquisitie.

Lees ook:
D’Ieteren wil Parts Holding Europe overnemen

Reageren
500 tekens over
D’Ieteren voert winst op, sterke prestaties Belron - Automobielmanagement.nl

D’Ieteren voert winst op, sterke prestaties Belron

Het Belgische autobedrijf d’Ieteren heeft over 2021 een aangepaste winst geboekt van 494,4 miljoen euro, dat is ruim 52 procent meer dan een jaar eerder. Belron, de eigenaar van Carglass die voor 50,1 procent eigendom is van de Belgen, zag de omzet met ruim 19 procent toenemen na het wegvallen van veel coronamaatregelen.

Belgische autobaas d'Ieteren op lijst miljardairs

D’Ieteren Automotive, de importeur en distributeur van alle VW-merken in België, slaagde erin de winst met 11,6 procent op te voeren. Het bedrijf kende een lichte stijging van de omzet met 0,7 procent naar ruim 3,2 miljard euro. Het aantal afgeleverde voertuigen daalde echter van 104.710 naar 92.732. Het grootste autobedrijf van België verwacht de komende tijd wel een forse omzetgroei als de vertraagde leveringen weer op gang komen.

ADAS

Belron/Carglass blijft profiteren van reparaties aan ADAS-systemen en andere diensten met meer toegevoegde waarde. Belron haalt tegenwoordig ruim de helft van de omzet uit Noord-Amerika en 30 procent uit Europa. In 2021 werden 16,0 miljoen consumenten bediend (vergeleken met 14,9 miljoen in 2020) van wie 15,6 miljoen in de werkplaats kwamen voor ruitherstel.

Onderdelen

Onderdelenleverancier TVH Parts, sinds 1 oktober voor 40 procent van d’Ieteren, kwam in het laatste kwartaal uit op 19,5 procent omzetgroei. D’Ieteren kondigde vorige maand aan dat het exclusieve onderhandelingen voert over de overname van Parts Holding Europe. Op dit moment zijn er nog geen verdere mededelingen over die acquisitie.

Lees ook:
D’Ieteren wil Parts Holding Europe overnemen