Mercedes-Benz gaat EV-batterijen recyclen

Mercedes-Benz wil lithium-ion batterijsystemen van haar EQ elektrische auto’s gaan recyclen. Met een nieuwe hydrometallurgische technologie kan het te recyclen percentage worden opgevoerd naar 96 procent. Mercedes-Benz gaat daarvoor een eigen proeffabriek bouwen in het Duitse Kuppenheim. Ook wil de autofabrikant nauw samenwerken met high-tech partners in China en de VS om wereldwijd de materialencyclus te sluiten.

Foto: Mercedes-Benz

Bestuurslid Jörg Burzer, verantwoordelijk voor Production and Supply Chain Management: “Mercedes-Benz volgt een duidelijk doel om op de bronnen te besparen: een maximale circulaire autonomie voor alle gebruikte grondstoffen. Duurzame batterij-recycling is hierbij een sleutelfactor. Met de nieuwe fabriek in Kuppenheim voeren we de recyclegraad op naar 96 procent terwijl we tegelijkertijd onze eigen expertise op het gebied van batterij waardecreatie verder uitbreiden.’’

Nieuw dochterbedrijf

Mercedes-Benz brengt de activiteiten onder in een nieuw dochterbedrijf, Licular GmbH. Voor de ontwerp- en bouwfase werkt dat samen met Primobius wat op zich weer een joint-venture is van de Duitse SMS groep en de Australische projectontwikkelaar Neometals. Een aantal Duitse universiteiten zorgt daarnaast voor de wetenschappelijke ondersteuning. De fabriek moet op den duur de hele keten gaan verzorgen, van het logistieke proces tot hergebruik van het gerecyclede materiaal in nieuwe batterijen.

Lees ook:
Mercedes-Benz Vans: ‘Rol van de dealer is cruciaal in transitie naar elektrisch’

Reageren
500 tekens over
Mercedes-Benz gaat EV-batterijen recyclen - Automobielmanagement.nl

Mercedes-Benz gaat EV-batterijen recyclen

Mercedes-Benz wil lithium-ion batterijsystemen van haar EQ elektrische auto’s gaan recyclen. Met een nieuwe hydrometallurgische technologie kan het te recyclen percentage worden opgevoerd naar 96 procent. Mercedes-Benz gaat daarvoor een eigen proeffabriek bouwen in het Duitse Kuppenheim. Ook wil de autofabrikant nauw samenwerken met high-tech partners in China en de VS om wereldwijd de materialencyclus te sluiten.

Foto: Mercedes-Benz

Bestuurslid Jörg Burzer, verantwoordelijk voor Production and Supply Chain Management: “Mercedes-Benz volgt een duidelijk doel om op de bronnen te besparen: een maximale circulaire autonomie voor alle gebruikte grondstoffen. Duurzame batterij-recycling is hierbij een sleutelfactor. Met de nieuwe fabriek in Kuppenheim voeren we de recyclegraad op naar 96 procent terwijl we tegelijkertijd onze eigen expertise op het gebied van batterij waardecreatie verder uitbreiden.’’

Nieuw dochterbedrijf

Mercedes-Benz brengt de activiteiten onder in een nieuw dochterbedrijf, Licular GmbH. Voor de ontwerp- en bouwfase werkt dat samen met Primobius wat op zich weer een joint-venture is van de Duitse SMS groep en de Australische projectontwikkelaar Neometals. Een aantal Duitse universiteiten zorgt daarnaast voor de wetenschappelijke ondersteuning. De fabriek moet op den duur de hele keten gaan verzorgen, van het logistieke proces tot hergebruik van het gerecyclede materiaal in nieuwe batterijen.

Lees ook:
Mercedes-Benz Vans: ‘Rol van de dealer is cruciaal in transitie naar elektrisch’