VW Groep maakt 250 miljard euro omzet

De Volkswagen Groep heeft afgelopen jaar een omzet gerealiseerd van 250 miljard euro, 12 procent meer dan in 2020. Toch verkocht het bedrijf 600.000 auto’s minder dan in het voorafgaande jaar en zelfs 2,4 miljoen minder dan in pre-coronajaar 2019. De operationele winst verdubbelde bijna naar 20 miljard euro door prijsverhogingen en de focus op duurdere modellen.

De toekomst ziet er echter ook voor het grootste autobedrijf van Europa onzeker uit. “Het risico bestaat dat de laatste ontwikkelingen in de oorlog in Oekraïne negatieve gevolgen hebben voor de VW Groep. Dat kan ook komen door flessenhalzen in de leveringsketen. Op dit moment is nog niet in te schatten wat de specifieke gevolgen zullen zijn,’’ aldus de groep in het jaarbericht.

Software

De groep blijft zich focussen op software-ontwikkeling en autonoom rijden met daarnaast de uitbreiding van het pakket aan BEV’s. Dat leidde ertoe dat de uitgaven voor R&D opliepen tot 15,6 miljard euro, ruim 12 procent meer dan in 2020. Aan de andere kant werden de kapitaalbestedingen met ruim een half miljard teruggedrongen naar 10,5 miljard euro.

Lees ook:
Volkswagen wil dealerquotum voor EV’s

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reageren
500 tekens over
VW Groep maakt 250 miljard euro omzet - Automobielmanagement.nl

VW Groep maakt 250 miljard euro omzet

De Volkswagen Groep heeft afgelopen jaar een omzet gerealiseerd van 250 miljard euro, 12 procent meer dan in 2020. Toch verkocht het bedrijf 600.000 auto’s minder dan in het voorafgaande jaar en zelfs 2,4 miljoen minder dan in pre-coronajaar 2019. De operationele winst verdubbelde bijna naar 20 miljard euro door prijsverhogingen en de focus op duurdere modellen.

De toekomst ziet er echter ook voor het grootste autobedrijf van Europa onzeker uit. “Het risico bestaat dat de laatste ontwikkelingen in de oorlog in Oekraïne negatieve gevolgen hebben voor de VW Groep. Dat kan ook komen door flessenhalzen in de leveringsketen. Op dit moment is nog niet in te schatten wat de specifieke gevolgen zullen zijn,’’ aldus de groep in het jaarbericht.

Software

De groep blijft zich focussen op software-ontwikkeling en autonoom rijden met daarnaast de uitbreiding van het pakket aan BEV’s. Dat leidde ertoe dat de uitgaven voor R&D opliepen tot 15,6 miljard euro, ruim 12 procent meer dan in 2020. Aan de andere kant werden de kapitaalbestedingen met ruim een half miljard teruggedrongen naar 10,5 miljard euro.

Lees ook:
Volkswagen wil dealerquotum voor EV’s

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reageren
500 tekens over