Mercedes-Benz opent nieuwe accufabriek in VS

Mercedes-Benz opent een nieuwe accufabriek in de Amerikaanse staat Alabama. De nieuwe fabriek in Bibb County gaat de accu’s leveren voor de elektrische EQS en de EQE-modellen van de Duitse autofabrikant, waarvan productie in de VS over enkele maanden moet beginnen.

Ola Källenius, voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz Group AG: “De opening van onze nieuwe accufabriek in Alabama is een belangrijke mijlpaal op onze weg naar een volledig elektrische toekomst. We zijn er trots op om nieuwe banen te creëren en volledig elektrische SUV’s te bouwen in een fabriek die al 25 jaar deel uitmaakt van onze productiefamilie.”

7 miljard

In de Mercedes-Benz fabriek in Tuscaloosa, Alabama, worden al sinds 1997 grote SUV’s van het merk geproduceerd. Sinds de jaren negentig heeft het merk in totaal meer dan 7 miljard dollar geïnvesteerd in Alabama. Hiervan ging 1 miljard dollar naar de bouw van de accufabriek, het logistic center en de flexibilisering van de productielijnen.

Lees ook:
Mercedes-Benz gaat EV-batterijen recyclen

Reageren
500 tekens over
Mercedes-Benz opent nieuwe accufabriek in VS - Automobielmanagement.nl

Mercedes-Benz opent nieuwe accufabriek in VS

Mercedes-Benz opent een nieuwe accufabriek in de Amerikaanse staat Alabama. De nieuwe fabriek in Bibb County gaat de accu’s leveren voor de elektrische EQS en de EQE-modellen van de Duitse autofabrikant, waarvan productie in de VS over enkele maanden moet beginnen.

Ola Källenius, voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz Group AG: “De opening van onze nieuwe accufabriek in Alabama is een belangrijke mijlpaal op onze weg naar een volledig elektrische toekomst. We zijn er trots op om nieuwe banen te creëren en volledig elektrische SUV’s te bouwen in een fabriek die al 25 jaar deel uitmaakt van onze productiefamilie.”

7 miljard

In de Mercedes-Benz fabriek in Tuscaloosa, Alabama, worden al sinds 1997 grote SUV’s van het merk geproduceerd. Sinds de jaren negentig heeft het merk in totaal meer dan 7 miljard dollar geïnvesteerd in Alabama. Hiervan ging 1 miljard dollar naar de bouw van de accufabriek, het logistic center en de flexibilisering van de productielijnen.

Lees ook:
Mercedes-Benz gaat EV-batterijen recyclen