Porsche praat met Apple over ‘spannende projecten’

Porsche en Apple hebben vorig jaar gesproken over verdere samenwerking. “We hebben in Californië met de leidinggevenden van Apple een reeks spannende projecten besproken,” heeft Porsche-topman Oliver Blume onthuld tijdens een toelichting op de jaarcijfers.

Apple probeert al sinds 2014 betrokken te worden bij de auto-industrie, al dan niet met een eigen elektrische auto’s. Vorig jaar werd enige tijd gesproken met Hyundai Motors maar dat is op niets uitgelopen. Wel zijn er al een tijd geruchten dat de techgigant financieel bij Porsche zou willen instappen. De door moederbedrijf Volkswagen Groep aangekondigde – mogelijke – beursgang van Porsche kan daar interessante mogelijkheden voor bieden. Apple wil tot nu toe niet op die speculaties reageren.

Eigen gelegenheid

Anderzijds biedt de komende verzelfstandiging Porsche ook ruimere mogelijkheden om op eigen gelegenheid meer met derden samen te werken. Dat blijkt ook uit opmerkingen van financieel directeur Lutz Meschke: “De wensen van onze klanten zijn anders dan die bij de volumemerken in het VW-concern. Porsche kan dus op deelgebieden met andere techpartners samenwerken dan bijvoorbeeld VW. Daarom is het in de toekomst belangrijk dat Porsche zich extreem flexibel opstelt.’’

Lees ook:
Volkswagen Groep wil Porsche naar de beurs brengen

Reageren
500 tekens over
Porsche praat met Apple over ‘spannende projecten’ - Automobielmanagement.nl

Porsche praat met Apple over ‘spannende projecten’

Porsche en Apple hebben vorig jaar gesproken over verdere samenwerking. “We hebben in Californië met de leidinggevenden van Apple een reeks spannende projecten besproken,” heeft Porsche-topman Oliver Blume onthuld tijdens een toelichting op de jaarcijfers.

Apple probeert al sinds 2014 betrokken te worden bij de auto-industrie, al dan niet met een eigen elektrische auto’s. Vorig jaar werd enige tijd gesproken met Hyundai Motors maar dat is op niets uitgelopen. Wel zijn er al een tijd geruchten dat de techgigant financieel bij Porsche zou willen instappen. De door moederbedrijf Volkswagen Groep aangekondigde – mogelijke – beursgang van Porsche kan daar interessante mogelijkheden voor bieden. Apple wil tot nu toe niet op die speculaties reageren.

Eigen gelegenheid

Anderzijds biedt de komende verzelfstandiging Porsche ook ruimere mogelijkheden om op eigen gelegenheid meer met derden samen te werken. Dat blijkt ook uit opmerkingen van financieel directeur Lutz Meschke: “De wensen van onze klanten zijn anders dan die bij de volumemerken in het VW-concern. Porsche kan dus op deelgebieden met andere techpartners samenwerken dan bijvoorbeeld VW. Daarom is het in de toekomst belangrijk dat Porsche zich extreem flexibel opstelt.’’

Lees ook:
Volkswagen Groep wil Porsche naar de beurs brengen