Volvo verwacht minder auto’s te produceren door chiptekort

Volvo Cars heeft te kampen met een tijdelijke productiedaling door een tekort aan een specifiek type halfgeleider. Volvo vreest dat die problemen het gehele tweede kwartaal aan zullen houden.

Afgelopen jaar heeft de auto-industrie de gevolgen ondervonden van een tekort aan halfgeleiders, aldus een korte mededeling. ‘Volvo Cars heeft eerder meegedeeld dat het een langzame verbetering rond het chiptekort en de productie output zag. Door de specifieke verstoring verwacht Volvo Cars een tijdelijke afwijking van die trend,’ zegt het bedrijf nu. De Zweedse autobouwer ging er eerst vanuit in het lopende jaar meer auto’s te verkopen dan in 2021 maar heeft dat nu moeten bijstellen naar hooguit een marginale toename.

Oekraïne

Volvo Cars laat nadrukkelijk weten dat de problemen niet te maken hebben met de oorlog in Oekraïne ‘omdat we erg beperkte relaties hebben met leveranciers in dat land.’ Wel heeft de oorlog geleid tot hogere kosten voor grondstoffen, energie en transport in de auto-industrie. Volvo Cars blijft proberen de gevolgen daarvan zo beperkt mogelijk te houden. ‘Volvo Cars zal werken met leveranciers en partners om enige verstoring van de productie op te lossen en zo snel mogelijk auto’s aan klanten af te leveren.’

Lees ook:
Volvo maakt recordwinst van 1,9 miljard euro

Reageren
500 tekens over
Volvo verwacht minder auto’s te produceren door chiptekort - Automobielmanagement.nl

Volvo verwacht minder auto’s te produceren door chiptekort

Volvo Cars heeft te kampen met een tijdelijke productiedaling door een tekort aan een specifiek type halfgeleider. Volvo vreest dat die problemen het gehele tweede kwartaal aan zullen houden.

Afgelopen jaar heeft de auto-industrie de gevolgen ondervonden van een tekort aan halfgeleiders, aldus een korte mededeling. ‘Volvo Cars heeft eerder meegedeeld dat het een langzame verbetering rond het chiptekort en de productie output zag. Door de specifieke verstoring verwacht Volvo Cars een tijdelijke afwijking van die trend,’ zegt het bedrijf nu. De Zweedse autobouwer ging er eerst vanuit in het lopende jaar meer auto’s te verkopen dan in 2021 maar heeft dat nu moeten bijstellen naar hooguit een marginale toename.

Oekraïne

Volvo Cars laat nadrukkelijk weten dat de problemen niet te maken hebben met de oorlog in Oekraïne ‘omdat we erg beperkte relaties hebben met leveranciers in dat land.’ Wel heeft de oorlog geleid tot hogere kosten voor grondstoffen, energie en transport in de auto-industrie. Volvo Cars blijft proberen de gevolgen daarvan zo beperkt mogelijk te houden. ‘Volvo Cars zal werken met leveranciers en partners om enige verstoring van de productie op te lossen en zo snel mogelijk auto’s aan klanten af te leveren.’

Lees ook:
Volvo maakt recordwinst van 1,9 miljard euro