Renault stopt activiteiten in Rusland alsnog

Renault heeft met onmiddellijke ingang toch haar autofabriek in Moskou stopgezet. Gisteren nog werd bekend dat Renault de fabriek in Rusland juist weer in gebruik wilde nemen.

De Franse groep bekijkt nu de ‘beschikbare opties voor haar grote belang in het Russische Avtovaz, lettend op de huidige omstandigheden en tegelijkertijd verantwoordelijk handelend richting haar 45.000 werknemers in Rusland.’ Dat heeft Renault Groep meegedeeld in een korte verklaring na een speciale vergadering van de Raad van Bestuur. Renault Groep benadrukt nog dat het alle noodzakelijke maatregelen die vereist zijn vanwege de internationale sancties tegen Rusland al eerder heeft ingevoerd.

Financiële resultaten

De eventuele verliezen op de fabrieken en andere gebouwen, machines, materieel en goodwill van Avtovaz worden in de financiële resultaten over de eerste helft van 2022 meegenomen. Door de nu gezette stappen zal de operationele marge dalen van vier naar rond de drie procent. Voor de autodivisie wordt nu nog net een positieve kasstroom voorzien terwijl eerder, met Avtovaz, werd uitgegaan van rond de één miljard aan binnenkomende kasmiddelen.

Renault haalt ongeveer 10 procent van zijn inkomsten uit Rusland. De voorzichtige opstelling van Renault zou ook worden gesteund door de Franse regering. Die drong er eerder bij grote Franse bedrijven op aan Rusland niet overhaast te verlaten.

Lees ook:
Renault herstart fabriek in Rusland

Reageren
500 tekens over
Renault stopt activiteiten in Rusland alsnog - Automobielmanagement.nl

Renault stopt activiteiten in Rusland alsnog

Renault heeft met onmiddellijke ingang toch haar autofabriek in Moskou stopgezet. Gisteren nog werd bekend dat Renault de fabriek in Rusland juist weer in gebruik wilde nemen.

De Franse groep bekijkt nu de ‘beschikbare opties voor haar grote belang in het Russische Avtovaz, lettend op de huidige omstandigheden en tegelijkertijd verantwoordelijk handelend richting haar 45.000 werknemers in Rusland.’ Dat heeft Renault Groep meegedeeld in een korte verklaring na een speciale vergadering van de Raad van Bestuur. Renault Groep benadrukt nog dat het alle noodzakelijke maatregelen die vereist zijn vanwege de internationale sancties tegen Rusland al eerder heeft ingevoerd.

Financiële resultaten

De eventuele verliezen op de fabrieken en andere gebouwen, machines, materieel en goodwill van Avtovaz worden in de financiële resultaten over de eerste helft van 2022 meegenomen. Door de nu gezette stappen zal de operationele marge dalen van vier naar rond de drie procent. Voor de autodivisie wordt nu nog net een positieve kasstroom voorzien terwijl eerder, met Avtovaz, werd uitgegaan van rond de één miljard aan binnenkomende kasmiddelen.

Renault haalt ongeveer 10 procent van zijn inkomsten uit Rusland. De voorzichtige opstelling van Renault zou ook worden gesteund door de Franse regering. Die drong er eerder bij grote Franse bedrijven op aan Rusland niet overhaast te verlaten.

Lees ook:
Renault herstart fabriek in Rusland