Redding SsangYong loopt spaak

De overname van SsangYong door het eveneens Zuid-Koreaanse EV-bedrijf Edison Motors Company gaat niet door. Edison had maandag rond de 225 miljoen dollar moeten overmaken om de verkoop af te ronden maar heeft dat niet gedaan.

SsangYong was eigendom van het Indiase Mahindra & Mahindra maar dat was niet bereid meer geld in de verliesgevende dochter te pompen. Edison Motors, dat vooral elektrische bussen bouwt, wilde SsangYong wel overnemen uit faillissement om het automerk een nieuwe start te geven. Daarvoor was met de faillissementsrechter in Seoel een overnameprijs afgesproken van omgerekend 249 miljoen dollar. Het bedrijf heeft wel 10 procent daarvan als aanbetaling overgemaakt maar bleef deze week in gebreke met de eindbetaling. Edison Motors verzocht eerder om uitstel teneinde voldoende financiers te vinden maar dat werd afgewezen.

Eén auto

De rechtbank heeft inmiddels bevestigd dat de acquisitie is gecancelled maar dat nog wel een nieuwe koper wordt gezocht. Of SsangYong nu door kan gaan met het plan nog dit najaar een nieuwe EV in Europa op de markt te brengen, is hoogst onzeker. Het Zuid-Koreaanse merk verkocht vorig jaar in ons land nog één auto maar is nu uit de merkenlijst van RDC verdwenen.

Lees ook:
Redding Ssangyong lijkt nabij

Reageren
500 tekens over
Redding SsangYong loopt spaak - Automobielmanagement.nl

Redding SsangYong loopt spaak

De overname van SsangYong door het eveneens Zuid-Koreaanse EV-bedrijf Edison Motors Company gaat niet door. Edison had maandag rond de 225 miljoen dollar moeten overmaken om de verkoop af te ronden maar heeft dat niet gedaan.

SsangYong was eigendom van het Indiase Mahindra & Mahindra maar dat was niet bereid meer geld in de verliesgevende dochter te pompen. Edison Motors, dat vooral elektrische bussen bouwt, wilde SsangYong wel overnemen uit faillissement om het automerk een nieuwe start te geven. Daarvoor was met de faillissementsrechter in Seoel een overnameprijs afgesproken van omgerekend 249 miljoen dollar. Het bedrijf heeft wel 10 procent daarvan als aanbetaling overgemaakt maar bleef deze week in gebreke met de eindbetaling. Edison Motors verzocht eerder om uitstel teneinde voldoende financiers te vinden maar dat werd afgewezen.

Eén auto

De rechtbank heeft inmiddels bevestigd dat de acquisitie is gecancelled maar dat nog wel een nieuwe koper wordt gezocht. Of SsangYong nu door kan gaan met het plan nog dit najaar een nieuwe EV in Europa op de markt te brengen, is hoogst onzeker. Het Zuid-Koreaanse merk verkocht vorig jaar in ons land nog één auto maar is nu uit de merkenlijst van RDC verdwenen.

Lees ook:
Redding Ssangyong lijkt nabij