18 procent minder nieuwe auto’s verkocht in België

In België zijn in maart 37.000 nieuwe personenauto’s geregistreerd. Dat zijn 8.000 auto’s minder dan in maart 2021, ofwel een daling van bijna 18 procent. Over het eerste kwartaal komt de Belgische personenautomarkt daarmee 13,5 procent lager uit dan een jaar geleden.

“De markt voor nieuwe personenwagens staat nog steeds onder druk als gevolg van de moeilijkheden bij de levering van elektronische onderdelen, waaraan nu ook nog de onzekerheden in verband met het Russisch-Oekraïense conflict mogen worden toegevoegd, en kent een zwakke start van het boekjaar 2022, wat niet in overeenstemming is met het niveau van de bestellingen,’’ tekent autofederatie Febiac aan.

Verschil

Febiac constateert ook een duidelijk verschil tussen de markt van particuliere registraties, die aan het eind van het eerste kwartaal met -26,6 procent is gekrompen, en de markt van registraties op naam van bedrijven en zelfstandigen die met een daling van 1,9 procent vrijwel in evenwicht is ten opzichte van het eerste kwartaal van 2021.

Bestelauto’s

Ook bij lichte bedrijfswagens blijft de Belgische markt in mineur met een daling van ruim 28 procent in maart en van ruim 32 procent over het hele eerste kwartaal. In die drie maanden werden daarmee niet meer dan 15.118 nieuwe bestelwagens op kenteken gezet.

Lees ook:
Ruim 32 procent minder nieuwe auto’s verkocht in België

Reageren
500 tekens over
18 procent minder nieuwe auto’s verkocht in België - Automobielmanagement.nl

18 procent minder nieuwe auto’s verkocht in België

In België zijn in maart 37.000 nieuwe personenauto’s geregistreerd. Dat zijn 8.000 auto’s minder dan in maart 2021, ofwel een daling van bijna 18 procent. Over het eerste kwartaal komt de Belgische personenautomarkt daarmee 13,5 procent lager uit dan een jaar geleden.

“De markt voor nieuwe personenwagens staat nog steeds onder druk als gevolg van de moeilijkheden bij de levering van elektronische onderdelen, waaraan nu ook nog de onzekerheden in verband met het Russisch-Oekraïense conflict mogen worden toegevoegd, en kent een zwakke start van het boekjaar 2022, wat niet in overeenstemming is met het niveau van de bestellingen,’’ tekent autofederatie Febiac aan.

Verschil

Febiac constateert ook een duidelijk verschil tussen de markt van particuliere registraties, die aan het eind van het eerste kwartaal met -26,6 procent is gekrompen, en de markt van registraties op naam van bedrijven en zelfstandigen die met een daling van 1,9 procent vrijwel in evenwicht is ten opzichte van het eerste kwartaal van 2021.

Bestelauto’s

Ook bij lichte bedrijfswagens blijft de Belgische markt in mineur met een daling van ruim 28 procent in maart en van ruim 32 procent over het hele eerste kwartaal. In die drie maanden werden daarmee niet meer dan 15.118 nieuwe bestelwagens op kenteken gezet.

Lees ook:
Ruim 32 procent minder nieuwe auto’s verkocht in België