Tesla produceert in eerste kwartaal ruim 300.000 auto’s

Tesla heeft in het eerste kwartaal van dit jaar 305.407 auto’s gebouwd. Een jaar geleden waren dat er in die periode 180.338. Het aantal afgeleverde Tesla’s kwam uit op 310.048 vergeleken met 184.800 in Q1 vorig jaar en 308.600 in het laatste kwartaal van 2021.

In het korte kwartaalbericht meldt Tesla dat het last blijft hebben van het chiptekort en andere problemen in de toeleveringsketen. “Dit was een buitengemeen moeilijk kwartaal door de verstoringen van de toeleveringen en het zero-Covid beleid in China,’’ aldus CEO Elon Musk.

Lockdown

In die cijfers zijn slechts een beperkt aantal auto’s meegenomen van de nieuwe Gigafactory bij Berlijn die twee weken geleden volledig in bedrijf is genomen. Deze week moet ook de nieuwe fabriek in Austin, Texas, met een grote ceremonie officieel worden geopend. Wel ligt de Tesla-fabriek in Shanghai de laatste weken stil vanwege een nieuwe lockdown in die Chinese stad. Tesla hoopt daar deze week de productie weer op te kunnen starten maar of dat lukt is hoogst onzeker.

Twee modellen

Meer dan 95 procent van de in het eerste kwartaal gebouwde auto’s zijn Model 3 of Model Y. De oudere modellen S en X ondergaan een grondige vernieuwing en worden op dit moment daardoor nauwelijks geproduceerd. Analisten zijn wel bevreesd dat Tesla daardoor te afhankelijk dreigt te worden van slechts twee modellen.

Lees ook:
Tesla brengt ‘Duitse’ Model Y snel naar Nederland

Reageren
500 tekens over
Tesla produceert in eerste kwartaal ruim 300.000 auto’s - Automobielmanagement.nl

Tesla produceert in eerste kwartaal ruim 300.000 auto’s

Tesla heeft in het eerste kwartaal van dit jaar 305.407 auto’s gebouwd. Een jaar geleden waren dat er in die periode 180.338. Het aantal afgeleverde Tesla’s kwam uit op 310.048 vergeleken met 184.800 in Q1 vorig jaar en 308.600 in het laatste kwartaal van 2021.

In het korte kwartaalbericht meldt Tesla dat het last blijft hebben van het chiptekort en andere problemen in de toeleveringsketen. “Dit was een buitengemeen moeilijk kwartaal door de verstoringen van de toeleveringen en het zero-Covid beleid in China,’’ aldus CEO Elon Musk.

Lockdown

In die cijfers zijn slechts een beperkt aantal auto’s meegenomen van de nieuwe Gigafactory bij Berlijn die twee weken geleden volledig in bedrijf is genomen. Deze week moet ook de nieuwe fabriek in Austin, Texas, met een grote ceremonie officieel worden geopend. Wel ligt de Tesla-fabriek in Shanghai de laatste weken stil vanwege een nieuwe lockdown in die Chinese stad. Tesla hoopt daar deze week de productie weer op te kunnen starten maar of dat lukt is hoogst onzeker.

Twee modellen

Meer dan 95 procent van de in het eerste kwartaal gebouwde auto’s zijn Model 3 of Model Y. De oudere modellen S en X ondergaan een grondige vernieuwing en worden op dit moment daardoor nauwelijks geproduceerd. Analisten zijn wel bevreesd dat Tesla daardoor te afhankelijk dreigt te worden van slechts twee modellen.

Lees ook:
Tesla brengt ‘Duitse’ Model Y snel naar Nederland