Het in 2009 opgerichte Rimac is onlangs gefuseerd met Bugatti en tegelijk grotendeels eigendom geworden van Porsche. Het bedrijf bouwt momenteel ook voor 185 miljoen euro een eigen hoofdkwartier in de Kroatische hoofdstad Zagreb. Rimac leverde in 2016 haar eerste auto af, de Concept One. Daarvan zijn er niet meer dan acht gemaakt waarvan er één spectaculair in de prak is gereden door Top Gear presentator Richard Hammond.

Testen

Het tweede model, de Nevera, is de laatste weken onderworpen aan wintertesten in het noorden van Zweden, bij en over de Poolcirkel. Rimac kon daarbij gebruik maken van een testcentrum van Pirelli. De testen zijn allemaal positief afgesloten, heeft Rimac meegedeeld. Of daarbij de maximale snelheid van 412 kilometer per uur is gehaald, wordt niet vermeld. De Nevera is nu klaar om afgeleverd te worden, wat binnen een paar maanden staat te gebeuren.

Lees ook:
Belgisch d’Ieteren voegt Rimac toe aan portefeuille