VW levert bijna 22 procent minder auto’s af

De Volkswagen Groep heeft in het eerste kwartaal minder dan twee miljoen nieuwe auto’s afgeleverd. In totaal bleef het aantal afleveringen steken bij 1.898.300 exemplaren, dat is 533.600 ofwel bijna 22 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

China nam er daarvan 754.000 voor haar rekening, dat is een kwart minder dan in Q1 2021 maar nog altijd wel een aandeel van 40 procent. West-Europa komt bij de Duitse groep tegenwoordig op een tweede plaats met 627.100 voertuigen, een daling met bijna 15 procent. In Zuid-Amerika liep het aantal afleveringen zelfs terug met 42 procent naar 81.900 exemplaren.

Volumemerken

Wat merken betreft doen de volumemerken het momenteel het slechtste. Bij Volkswagen en Skoda kwamen de afleveringen een kwart lager uit, bij Seat Cupra 27 procent. In wat de groep zelf noemt het premium segment kwam Audi bijna 17 procent lager uit maar wist Lamborghini/Bentley de aantallen op peil te houden. In de sportcategorie hield Porsche de schade beperkt tot een daling van vijf procent.

Elektrisch

De Volkswagen Groep is in een persbericht alleen maar juichend over het feit dat er in het eerste kwartaal 65 procent meer elektrische modellen zijn afgeleverd. Het ging daarmee om 99.500 auto’s. Topper is de VW ID.4 gevolgd door de ID.3, de Audi Q4 e-tron en de Audi e-tron. Ook hier was één op de drie van die auto’s bestemd voor een klant in China. VW meldt ook dat het aantal bestellingen voor EV’s is opgelopen tot rond de 300.000.

Lees ook:
VW Groep maakt 8,5 miljard euro winst

Reageren
500 tekens over
VW levert bijna 22 procent minder auto’s af - Automobielmanagement.nl

VW levert bijna 22 procent minder auto’s af

De Volkswagen Groep heeft in het eerste kwartaal minder dan twee miljoen nieuwe auto’s afgeleverd. In totaal bleef het aantal afleveringen steken bij 1.898.300 exemplaren, dat is 533.600 ofwel bijna 22 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

China nam er daarvan 754.000 voor haar rekening, dat is een kwart minder dan in Q1 2021 maar nog altijd wel een aandeel van 40 procent. West-Europa komt bij de Duitse groep tegenwoordig op een tweede plaats met 627.100 voertuigen, een daling met bijna 15 procent. In Zuid-Amerika liep het aantal afleveringen zelfs terug met 42 procent naar 81.900 exemplaren.

Volumemerken

Wat merken betreft doen de volumemerken het momenteel het slechtste. Bij Volkswagen en Skoda kwamen de afleveringen een kwart lager uit, bij Seat Cupra 27 procent. In wat de groep zelf noemt het premium segment kwam Audi bijna 17 procent lager uit maar wist Lamborghini/Bentley de aantallen op peil te houden. In de sportcategorie hield Porsche de schade beperkt tot een daling van vijf procent.

Elektrisch

De Volkswagen Groep is in een persbericht alleen maar juichend over het feit dat er in het eerste kwartaal 65 procent meer elektrische modellen zijn afgeleverd. Het ging daarmee om 99.500 auto’s. Topper is de VW ID.4 gevolgd door de ID.3, de Audi Q4 e-tron en de Audi e-tron. Ook hier was één op de drie van die auto’s bestemd voor een klant in China. VW meldt ook dat het aantal bestellingen voor EV’s is opgelopen tot rond de 300.000.

Lees ook:
VW Groep maakt 8,5 miljard euro winst