Stellantis verkoopt in Europa bijna kwart minder auto’s

Stellantis heeft in het eerste kwartaal in Europa 459.697 nieuwe auto’s verkocht. Dat is bijna 24 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. In de maand maart daalden de verkopen van de groep zelfs met een derde naar 168.421 exemplaren.

Stellantis blijft met die cijfers de tweede autogroep in Europa maar ziet het verschil met de Volkswagen Groep wel weer een stuk groter worden. Daar gingen de verkopen in maart met 24,3 procent omlaag naar 203.919 stuks met over het hele kwartaal een daling met 15,6 procent naar 552.469 auto’s.

Derde plaats

Die cijfers staan in het maandelijkse overzicht van de Europese autokoepel Acea. Stellantis maakt zelf de kwartaalcijfers pas op 5 mei bekend. Bij de strijd om de derde plaats krijgt Renault steeds meer concurrentie van Hyundai/Kia. De Zuid-Koreanen verkochten over het kwartaal gezien met 209.466 auto’s zelfs bijna 15 procent meer terwijl de Renault Groep met 224.906 stuks ruim 8 procent inleverde. Het verschil tussen de nummer drie en vier bedraagt nu nog 15.440 auto’s terwijl dat een jaar geleden nog 62.040 was.

Europa

Over de hele linie gezien kwamen de autoverkopen in Europa in maart met 844.187 stuks 20,5 procent lager uit dan een jaar eerder. Die daling is ook weer de sterkste sinds december. Alle vier grote landen noteerden een daling in de dubbele cijfers, met in Spanje en Italië een min van rond de 30 procent. Dankzij wat betere cijfers over de eerste twee maanden blijft de daling in de EU over het eerste kwartaal steken op 12,3 procent. In maart waren er toch alweer enkele landen waar de autoverkopen een duidelijke plus vertoonden. Zo werden in Ierland en Roemenië 40 procent meer auto’s verkocht dan een jaar geleden en in Bulgarije 25 procent.

Lees ook:
Ophef in Frankrijk over beloning baas Stellantis

Reageren
500 tekens over
Stellantis verkoopt in Europa bijna kwart minder auto’s - Automobielmanagement.nl

Stellantis verkoopt in Europa bijna kwart minder auto’s

Stellantis heeft in het eerste kwartaal in Europa 459.697 nieuwe auto’s verkocht. Dat is bijna 24 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. In de maand maart daalden de verkopen van de groep zelfs met een derde naar 168.421 exemplaren.

Stellantis blijft met die cijfers de tweede autogroep in Europa maar ziet het verschil met de Volkswagen Groep wel weer een stuk groter worden. Daar gingen de verkopen in maart met 24,3 procent omlaag naar 203.919 stuks met over het hele kwartaal een daling met 15,6 procent naar 552.469 auto’s.

Derde plaats

Die cijfers staan in het maandelijkse overzicht van de Europese autokoepel Acea. Stellantis maakt zelf de kwartaalcijfers pas op 5 mei bekend. Bij de strijd om de derde plaats krijgt Renault steeds meer concurrentie van Hyundai/Kia. De Zuid-Koreanen verkochten over het kwartaal gezien met 209.466 auto’s zelfs bijna 15 procent meer terwijl de Renault Groep met 224.906 stuks ruim 8 procent inleverde. Het verschil tussen de nummer drie en vier bedraagt nu nog 15.440 auto’s terwijl dat een jaar geleden nog 62.040 was.

Europa

Over de hele linie gezien kwamen de autoverkopen in Europa in maart met 844.187 stuks 20,5 procent lager uit dan een jaar eerder. Die daling is ook weer de sterkste sinds december. Alle vier grote landen noteerden een daling in de dubbele cijfers, met in Spanje en Italië een min van rond de 30 procent. Dankzij wat betere cijfers over de eerste twee maanden blijft de daling in de EU over het eerste kwartaal steken op 12,3 procent. In maart waren er toch alweer enkele landen waar de autoverkopen een duidelijke plus vertoonden. Zo werden in Ierland en Roemenië 40 procent meer auto’s verkocht dan een jaar geleden en in Bulgarije 25 procent.

Lees ook:
Ophef in Frankrijk over beloning baas Stellantis