Ford neemt F-150 Lightning in productie

Ford start op 26 april productie van de vol-elektrische F-150 Lightning. Ford heeft al meer dan 200.000 orders voor dat model binnen waarmee alle auto’s die dit jaar gebouwd kunnen worden al ruim zijn uitverkocht.

Ford deelde onlangs mee dat 45 duizend nagenoeg afgebouwde auto’s moesten wachten op de laatste onderdelenFord (2022)

Ford hoopt daarom de productie in snel tempo op te voeren naar 150.000 exemplaren per jaar. De komende vijf jaar investeert het bedrijf ook 50 miljard dollar in elektrificatie.

Game changer

Ford is daarmee de eerste van de ‘oude’ autofabrikanten die een elektrische pick-up gaat leveren. Daarbij is gekozen voor de F-150, al bijna veertig jaar de bestverkochte auto in dat segment in de VS en ook al vele jaren de winstmaker voor Ford. “Ik denk dat dit een game changer gaat worden. 70 procent van de klanten zijn nieuw in dit segment. Er zijn veel mensen die het gemak van een pick-up truck willen. Maar ze wilden niet wat dat met zich meebrengt uit milieu-oogpunt. Nu hebben ze die optie,’’ denkt financieel topman John Lawler.

Kwaliteit

Met de elektrische versie van de bestseller hoopt Ford het aandeel EV’s op de Amerikaanse markt, momenteel net 4 procent, fors op te krikken. “Maar het is wel van levensbelang dat die auto’s aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen en dat Ford er zo veel mogelijk gaat afleveren voordat de concurrentie werkelijk aan de deur klopt. Wat dat betreft komt het chiptekort en het gebrek aan voldoende mensen zeker niet goed uit,’’ aldus een auto-analist.

Lees ook:
Eerste Ford E-Transit uit fabriek in Turkije

Reageren
500 tekens over
Ford neemt F-150 Lightning in productie - Automobielmanagement.nl

Ford neemt F-150 Lightning in productie

Ford start op 26 april productie van de vol-elektrische F-150 Lightning. Ford heeft al meer dan 200.000 orders voor dat model binnen waarmee alle auto’s die dit jaar gebouwd kunnen worden al ruim zijn uitverkocht.

Ford deelde onlangs mee dat 45 duizend nagenoeg afgebouwde auto’s moesten wachten op de laatste onderdelenFord (2022)

Ford hoopt daarom de productie in snel tempo op te voeren naar 150.000 exemplaren per jaar. De komende vijf jaar investeert het bedrijf ook 50 miljard dollar in elektrificatie.

Game changer

Ford is daarmee de eerste van de ‘oude’ autofabrikanten die een elektrische pick-up gaat leveren. Daarbij is gekozen voor de F-150, al bijna veertig jaar de bestverkochte auto in dat segment in de VS en ook al vele jaren de winstmaker voor Ford. “Ik denk dat dit een game changer gaat worden. 70 procent van de klanten zijn nieuw in dit segment. Er zijn veel mensen die het gemak van een pick-up truck willen. Maar ze wilden niet wat dat met zich meebrengt uit milieu-oogpunt. Nu hebben ze die optie,’’ denkt financieel topman John Lawler.

Kwaliteit

Met de elektrische versie van de bestseller hoopt Ford het aandeel EV’s op de Amerikaanse markt, momenteel net 4 procent, fors op te krikken. “Maar het is wel van levensbelang dat die auto’s aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen en dat Ford er zo veel mogelijk gaat afleveren voordat de concurrentie werkelijk aan de deur klopt. Wat dat betreft komt het chiptekort en het gebrek aan voldoende mensen zeker niet goed uit,’’ aldus een auto-analist.

Lees ook:
Eerste Ford E-Transit uit fabriek in Turkije