Dat heeft de Russische minister voor handel Denis Mantourov gemeld. Renault zou haar aandelen in Avtovaz wel weer binnen vijf tot zes jaar terug kunnen kopen van Nami, een instelling die onder meer de staatsvoertuigen voor Poetin ontwerpt. “Als ze gebruik maken van die mogelijkheid, dan moet Renault wel alles terugbetalen wat we in die jaren in Avtovaz gaan investeren,’’ aldus de minister.

Stopgezet

De berichten zijn tot nu toe niet bevestigd door Renault. Het Franse autobedrijf heeft eerder wel meegedeeld dat het vanwege de oorlog in Oekraïne kijkt naar opties om haar 68 procent belang in Avtovaz van de hand te doen. Renault heeft alle activiteiten in Moskou, waar het ook auto’s voor Dacia en Nissan bouwt, en elders in Rusland afgelopen maand stopgezet. Het heeft daarbij gewaarschuwd dat het eenmalig 2,2 miljard euro zal moeten afschrijven op de kwartaalwinst.

Lees ook:
Renault stopt activiteiten in Rusland alsnog