Renault wil Avtovaz verkopen voor 1 roebel

Renault wil haar meerderheidsaandeel in het Russische Avtovaz, de fabrikant van Lada, voor de symbolische prijs van 1 roebel verkopen aan een Russisch instituut voor auto-onderzoek Nami en staalbedrijf Rostec. De grote autofabriek van Renault zelf in Moskou Avtoframos wordt om niet overgedragen aan de gemeente.

Dat heeft de Russische minister voor handel Denis Mantourov gemeld. Renault zou haar aandelen in Avtovaz wel weer binnen vijf tot zes jaar terug kunnen kopen van Nami, een instelling die onder meer de staatsvoertuigen voor Poetin ontwerpt. “Als ze gebruik maken van die mogelijkheid, dan moet Renault wel alles terugbetalen wat we in die jaren in Avtovaz gaan investeren,’’ aldus de minister.

Stopgezet

De berichten zijn tot nu toe niet bevestigd door Renault. Het Franse autobedrijf heeft eerder wel meegedeeld dat het vanwege de oorlog in Oekraïne kijkt naar opties om haar 68 procent belang in Avtovaz van de hand te doen. Renault heeft alle activiteiten in Moskou, waar het ook auto’s voor Dacia en Nissan bouwt, en elders in Rusland afgelopen maand stopgezet. Het heeft daarbij gewaarschuwd dat het eenmalig 2,2 miljard euro zal moeten afschrijven op de kwartaalwinst.

Lees ook:
Renault stopt activiteiten in Rusland alsnog

Reageren
500 tekens over
Renault wil Avtovaz verkopen voor 1 roebel - Automobielmanagement.nl

Renault wil Avtovaz verkopen voor 1 roebel

Renault wil haar meerderheidsaandeel in het Russische Avtovaz, de fabrikant van Lada, voor de symbolische prijs van 1 roebel verkopen aan een Russisch instituut voor auto-onderzoek Nami en staalbedrijf Rostec. De grote autofabriek van Renault zelf in Moskou Avtoframos wordt om niet overgedragen aan de gemeente.

Dat heeft de Russische minister voor handel Denis Mantourov gemeld. Renault zou haar aandelen in Avtovaz wel weer binnen vijf tot zes jaar terug kunnen kopen van Nami, een instelling die onder meer de staatsvoertuigen voor Poetin ontwerpt. “Als ze gebruik maken van die mogelijkheid, dan moet Renault wel alles terugbetalen wat we in die jaren in Avtovaz gaan investeren,’’ aldus de minister.

Stopgezet

De berichten zijn tot nu toe niet bevestigd door Renault. Het Franse autobedrijf heeft eerder wel meegedeeld dat het vanwege de oorlog in Oekraïne kijkt naar opties om haar 68 procent belang in Avtovaz van de hand te doen. Renault heeft alle activiteiten in Moskou, waar het ook auto’s voor Dacia en Nissan bouwt, en elders in Rusland afgelopen maand stopgezet. Het heeft daarbij gewaarschuwd dat het eenmalig 2,2 miljard euro zal moeten afschrijven op de kwartaalwinst.

Lees ook:
Renault stopt activiteiten in Rusland alsnog