Tesla krijgt klap door Twitter-bod Musk

Dat Elon Musk een bod heeft gedaan op Twitter is niet goed gevallen bij de andere aandeelhouders van Tesla. De koers van Tesla op Wall Street is deze week al met 18 procent gedaald waardoor de autofabrikant rond de 120 miljard dollar minder waard is geworden. Vergeleken met een jaar geleden staat het aandeel Tesla 26,5 procent lager.

Tesla (2022)

De altijd eigenzinnige Musk kocht eerst een flink belang in Twitter en kondigde begin deze week aan een bod te doen op het hele social mediabedrijf. Hij heeft daarvoor 44 miljard dollar over. Een deel legt hij ‘cash’ op tafel, zo goed als zeker door aandelen Tesla te verkopen, terwijl 12,5 miljard dollar moet komen van een lening met als onderpand zijn overige aandelen in Tesla.

Problemen

Andere aandeelhouders vrezen dat het grootschalig verkopen van aandelen door Musk de koers onder druk zal zetten en anticiperen daar alvast op door hun stukken massaal te verkopen. Dinsdag verwisselden op één dag 44 miljoen aandelen Tesla met een waarde van 40 miljard dollar van eigenaar. De koersdaling brengt dan ook weer Musk in problemen omdat hij voor het onderpand voor de lening meer aandelen in moet zetten.

Lees ook:
Tesla maakt 3,3 miljard dollar winst, leveringsproblemen blijven

Reageren
500 tekens over
Tesla krijgt klap door Twitter-bod Musk - Automobielmanagement.nl

Tesla krijgt klap door Twitter-bod Musk

Dat Elon Musk een bod heeft gedaan op Twitter is niet goed gevallen bij de andere aandeelhouders van Tesla. De koers van Tesla op Wall Street is deze week al met 18 procent gedaald waardoor de autofabrikant rond de 120 miljard dollar minder waard is geworden. Vergeleken met een jaar geleden staat het aandeel Tesla 26,5 procent lager.

Tesla (2022)

De altijd eigenzinnige Musk kocht eerst een flink belang in Twitter en kondigde begin deze week aan een bod te doen op het hele social mediabedrijf. Hij heeft daarvoor 44 miljard dollar over. Een deel legt hij ‘cash’ op tafel, zo goed als zeker door aandelen Tesla te verkopen, terwijl 12,5 miljard dollar moet komen van een lening met als onderpand zijn overige aandelen in Tesla.

Problemen

Andere aandeelhouders vrezen dat het grootschalig verkopen van aandelen door Musk de koers onder druk zal zetten en anticiperen daar alvast op door hun stukken massaal te verkopen. Dinsdag verwisselden op één dag 44 miljoen aandelen Tesla met een waarde van 40 miljard dollar van eigenaar. De koersdaling brengt dan ook weer Musk in problemen omdat hij voor het onderpand voor de lening meer aandelen in moet zetten.

Lees ook:
Tesla maakt 3,3 miljard dollar winst, leveringsproblemen blijven