De altijd eigenzinnige Musk kocht eerst een flink belang in Twitter en kondigde begin deze week aan een bod te doen op het hele social mediabedrijf. Hij heeft daarvoor 44 miljard dollar over. Een deel legt hij ‘cash’ op tafel, zo goed als zeker door aandelen Tesla te verkopen, terwijl 12,5 miljard dollar moet komen van een lening met als onderpand zijn overige aandelen in Tesla.

Problemen

Andere aandeelhouders vrezen dat het grootschalig verkopen van aandelen door Musk de koers onder druk zal zetten en anticiperen daar alvast op door hun stukken massaal te verkopen. Dinsdag verwisselden op één dag 44 miljoen aandelen Tesla met een waarde van 40 miljard dollar van eigenaar. De koersdaling brengt dan ook weer Musk in problemen omdat hij voor het onderpand voor de lening meer aandelen in moet zetten.

Lees ook:
Tesla maakt 3,3 miljard dollar winst, leveringsproblemen blijven