Audi zet recordwinst neer van 3,5 miljard euro

De Audi Groep heeft in het eerste kwartaal met 3,5 miljard euro een record neergezet voor de operationele winst. Een jaar geleden kwam die winst nog ruim 2 miljard euro lager uit.

De omzet nam met 2 procent toe naar bijna 14,3 miljard ondanks een daling van het aantal afgeleverde voertuigen met 77.700 naar 390.826 stuks. Wel werden er 24.236 elektrische auto’s verkocht, 66 procent meer. Audi gaat ervan uit over heel 2022 tussen de 1,8 en 1,9 miljoen auto’s af te kunnen leveren. Uit het kwartaaloverzicht blijkt overigens ook dat 1,2 miljard van de winst te danken was aan het succesvol afdekken van risico’s met grondstofprijzen, met name nikkel en aluminium.

Recordomzet

Tot de Audi Group behoren behalve Audi zelf ook Lamborghini, Ducati en sinds kort ook Bentley. Lamborghini draaide een recordomzet van 592 miljoen met een operationele marge van 30 procent. Bentley kwam met een omzet van 813 miljoen op een marge van bijna 21 procent uit. Het overzicht laat verder zien dat de groep als geheel 42 procent van de verkopen haalt uit China. Daar werden in het kwartaal 161.621 nieuwe auto’s afgeleverd, wat wel ruim 22 procent minder was dan in Q1 2021. Van alle regio’s konden Audi c.s. alleen in Duitsland hogere afzetcijfers boeken; daar gingen er met 53.754 stuks ruim 13 procent meer de showroom uit.

Lees ook:
Audi stopt na 33 jaar met verkoop van TDI’s in Nederland

Reageren
500 tekens over
Audi zet recordwinst neer van 3,5 miljard euro - Automobielmanagement.nl

Audi zet recordwinst neer van 3,5 miljard euro

De Audi Groep heeft in het eerste kwartaal met 3,5 miljard euro een record neergezet voor de operationele winst. Een jaar geleden kwam die winst nog ruim 2 miljard euro lager uit.

De omzet nam met 2 procent toe naar bijna 14,3 miljard ondanks een daling van het aantal afgeleverde voertuigen met 77.700 naar 390.826 stuks. Wel werden er 24.236 elektrische auto’s verkocht, 66 procent meer. Audi gaat ervan uit over heel 2022 tussen de 1,8 en 1,9 miljoen auto’s af te kunnen leveren. Uit het kwartaaloverzicht blijkt overigens ook dat 1,2 miljard van de winst te danken was aan het succesvol afdekken van risico’s met grondstofprijzen, met name nikkel en aluminium.

Recordomzet

Tot de Audi Group behoren behalve Audi zelf ook Lamborghini, Ducati en sinds kort ook Bentley. Lamborghini draaide een recordomzet van 592 miljoen met een operationele marge van 30 procent. Bentley kwam met een omzet van 813 miljoen op een marge van bijna 21 procent uit. Het overzicht laat verder zien dat de groep als geheel 42 procent van de verkopen haalt uit China. Daar werden in het kwartaal 161.621 nieuwe auto’s afgeleverd, wat wel ruim 22 procent minder was dan in Q1 2021. Van alle regio’s konden Audi c.s. alleen in Duitsland hogere afzetcijfers boeken; daar gingen er met 53.754 stuks ruim 13 procent meer de showroom uit.

Lees ook:
Audi stopt na 33 jaar met verkoop van TDI’s in Nederland