In Duitsland 21,5 procent minder nieuwe auto’s verkocht

Het Duitse Kraftfahrt Bundesamt heeft in april 180.264 nieuwe personenauto’s geregistreerd. Dat is 21,5 procent minder dan in dezelfde maand vorig jaar. Duitsland, de grootste automarkt in Europa, doet het daarmee een stuk slechter dan ons land want daar bleef de daling zoals eerder gemeld beperkt tot 7,4 procent.

De klad zit vooral in de zakelijke markt want daar werden bijna een kwart minder nieuwe toelatingen geteld. Bij particulieren kwam de daling uit op bijna 18 procent. Wat merken betreft leverde Polestar de beste prestaties met verkoopcijfers die drie keer hoger waren dan vorig jaar. Tesla kwam 34 procent hoger uit terwijl Mitsubishi een opmerkelijke plus van 29,5 procent neerzette. Verder konden alleen Kia, Toyota, Lexus en Porsche in Duitsland nog meer auto’s registreren dan in april 2021.

Dubbele cijfers

‘Voor alle andere Duitse merken laat de statistiek een teruggang in de dubbele cijfers zien’, aldus het KBA. Mini en Smart daalden meer dan 40 procent, Opel en Volkswagen ruim 30 procent en Mercedes-Benz moest 25 procent inleveren. Bij de ‘importmerken’ komt Jaguar 57 procent lager uit, zit Peugeot op min 43 procent en laten Renault, Mazda, Suzuki en Skoda alle een daling van maar dan 30 procent zien.

Lees ook:
Cupra Formentor verkooptopper in Duitsland

In Duitsland 21,5 procent minder nieuwe auto’s verkocht - Automobielmanagement.nl

In Duitsland 21,5 procent minder nieuwe auto’s verkocht

Het Duitse Kraftfahrt Bundesamt heeft in april 180.264 nieuwe personenauto’s geregistreerd. Dat is 21,5 procent minder dan in dezelfde maand vorig jaar. Duitsland, de grootste automarkt in Europa, doet het daarmee een stuk slechter dan ons land want daar bleef de daling zoals eerder gemeld beperkt tot 7,4 procent.

De klad zit vooral in de zakelijke markt want daar werden bijna een kwart minder nieuwe toelatingen geteld. Bij particulieren kwam de daling uit op bijna 18 procent. Wat merken betreft leverde Polestar de beste prestaties met verkoopcijfers die drie keer hoger waren dan vorig jaar. Tesla kwam 34 procent hoger uit terwijl Mitsubishi een opmerkelijke plus van 29,5 procent neerzette. Verder konden alleen Kia, Toyota, Lexus en Porsche in Duitsland nog meer auto’s registreren dan in april 2021.

Dubbele cijfers

‘Voor alle andere Duitse merken laat de statistiek een teruggang in de dubbele cijfers zien’, aldus het KBA. Mini en Smart daalden meer dan 40 procent, Opel en Volkswagen ruim 30 procent en Mercedes-Benz moest 25 procent inleveren. Bij de ‘importmerken’ komt Jaguar 57 procent lager uit, zit Peugeot op min 43 procent en laten Renault, Mazda, Suzuki en Skoda alle een daling van maar dan 30 procent zien.

Lees ook:
Cupra Formentor verkooptopper in Duitsland