Volvo haalt half miljard euro op voor elektrificatie

Volvo Cars heeft een half miljard euro opgehaald voor de verdere transitie naar een vol-elektrische automaker in 2030. Dat geld komt van een obligatielening die Volvo Cars bij een reeks investeerders heeft kunnen plaatsen. De rente op de zesjarige lening is vastgelegd op 4,25 procent. De lening was, ondanks moeilijke marktomstandigheden, drie keer overschreven.

Ruim twee derde van de opbrengst gaat naar onderzoek en ontwikkeling van elektrische aandrijvingen voor de volgende generatie elektrische Volvo’s en naar de daaraan gekoppelde platform technologie. De rest wordt gebruikt om de productiecapaciteit voor BEV’s verder op te voeren, laat Volvo Cars weten.

Investeringskansen

De succesvolle plaatsing laat zien dat er nog altijd vraag is naar duurzame investeringskansen, denkt Volvo Cars. Financieel directeur Björn Annwall: “De grote belangstelling voor onze groene obligaties is bemoedigend en een duidelijk teken dat de markt gelooft in Volvo Cars en de investeringsplannen die we ontwikkeld hebben om onze klimaatambities te realiseren.’’

Lees ook:
Ford en Volvo tekenen petitie voor stop op verbrandingsmotor

Reageren
500 tekens over
Volvo haalt half miljard euro op voor elektrificatie - Automobielmanagement.nl

Volvo haalt half miljard euro op voor elektrificatie

Volvo Cars heeft een half miljard euro opgehaald voor de verdere transitie naar een vol-elektrische automaker in 2030. Dat geld komt van een obligatielening die Volvo Cars bij een reeks investeerders heeft kunnen plaatsen. De rente op de zesjarige lening is vastgelegd op 4,25 procent. De lening was, ondanks moeilijke marktomstandigheden, drie keer overschreven.

Ruim twee derde van de opbrengst gaat naar onderzoek en ontwikkeling van elektrische aandrijvingen voor de volgende generatie elektrische Volvo’s en naar de daaraan gekoppelde platform technologie. De rest wordt gebruikt om de productiecapaciteit voor BEV’s verder op te voeren, laat Volvo Cars weten.

Investeringskansen

De succesvolle plaatsing laat zien dat er nog altijd vraag is naar duurzame investeringskansen, denkt Volvo Cars. Financieel directeur Björn Annwall: “De grote belangstelling voor onze groene obligaties is bemoedigend en een duidelijk teken dat de markt gelooft in Volvo Cars en de investeringsplannen die we ontwikkeld hebben om onze klimaatambities te realiseren.’’

Lees ook:
Ford en Volvo tekenen petitie voor stop op verbrandingsmotor