Toyota verkoopt ruim een miljoen auto’s meer dan Volkswagen

Op de ranglijst van grootste autobedrijven ter wereld heeft Toyota dit jaar al een grotere voorsprong dan in vorige jaren. Toyota komt over de eerste vier maanden uit op 3.429.636 voertuigen, dat is ruim een miljoen meer dan de 2.414.800 voor de Volkswagen Groep.

Toyota ziet nu geen aanwijzingen dat het in de toekomst de productie weer kan hervattenToyota (2022)

Dat staat in het vaste overzicht van autowebsite DailyKanban. Toyota heeft de verkopen dit jaar met niet meer dan 5,8 procent zien dalen terwijl dat bij de Duitsers is opgelopen tot 26 procent. De derde op de lijst, de alliantie van Renault, Nissan en Mitsubishi, loopt met een daling van 21,2 procent naar 2.188.886 exemplaren ook nog wat in op de Volkswagen Groep. Het verschil is nu nog maar net 225.000, niet overkomelijk voor de Renault-combinatie om in de rest van het jaar te overbruggen.

Winnaar

“Behalve als de hemel instort, kunnen we Toyota nu al de winnaar voor 2022 noemen. In het verleden waren onze voorspellingen aardig accuraat maar nooit hebben we al na vier maanden een winnaar aangewezen. De afstand tussen Toyota en de Volkswagen Groep is eenvoudigweg te groot en het gat blijft maar groeien,’’ concludeert DailyKanban.

BEV’s

De site wijst er daarbij op dat BEV’s de VW Groep niet schijnen te redden: ‘Toyota wordt, onterecht, aangemerkt als batterij-sceptisch maar leidt toch de markt ondanks alle leveringsproblemen en Chinese lockdowns. Volkswagen zet al haar geld op BEV’s maar levert niet af. BEV’s zouden over enkele decennia best de auto’s met verbrandingsmotor kunnen verdrijven maar autofabrikanten moeten die tijd wel zien te overleven.’’

Lees ook:
Toyota bouwt 100.000 auto’s minder

Reageren
500 tekens over
Toyota verkoopt ruim een miljoen auto’s meer dan Volkswagen - Automobielmanagement.nl

Toyota verkoopt ruim een miljoen auto’s meer dan Volkswagen

Op de ranglijst van grootste autobedrijven ter wereld heeft Toyota dit jaar al een grotere voorsprong dan in vorige jaren. Toyota komt over de eerste vier maanden uit op 3.429.636 voertuigen, dat is ruim een miljoen meer dan de 2.414.800 voor de Volkswagen Groep.

Toyota ziet nu geen aanwijzingen dat het in de toekomst de productie weer kan hervattenToyota (2022)

Dat staat in het vaste overzicht van autowebsite DailyKanban. Toyota heeft de verkopen dit jaar met niet meer dan 5,8 procent zien dalen terwijl dat bij de Duitsers is opgelopen tot 26 procent. De derde op de lijst, de alliantie van Renault, Nissan en Mitsubishi, loopt met een daling van 21,2 procent naar 2.188.886 exemplaren ook nog wat in op de Volkswagen Groep. Het verschil is nu nog maar net 225.000, niet overkomelijk voor de Renault-combinatie om in de rest van het jaar te overbruggen.

Winnaar

“Behalve als de hemel instort, kunnen we Toyota nu al de winnaar voor 2022 noemen. In het verleden waren onze voorspellingen aardig accuraat maar nooit hebben we al na vier maanden een winnaar aangewezen. De afstand tussen Toyota en de Volkswagen Groep is eenvoudigweg te groot en het gat blijft maar groeien,’’ concludeert DailyKanban.

BEV’s

De site wijst er daarbij op dat BEV’s de VW Groep niet schijnen te redden: ‘Toyota wordt, onterecht, aangemerkt als batterij-sceptisch maar leidt toch de markt ondanks alle leveringsproblemen en Chinese lockdowns. Volkswagen zet al haar geld op BEV’s maar levert niet af. BEV’s zouden over enkele decennia best de auto’s met verbrandingsmotor kunnen verdrijven maar autofabrikanten moeten die tijd wel zien te overleven.’’

Lees ook:
Toyota bouwt 100.000 auto’s minder