‘Cazoo voert klantenstop in bij Duitse abo-dochter Cluno’

De Duitse aanbieder van auto-abonnementen Cluno neemt vanaf eind deze maand geen nieuwe klanten meer aan. Dat melden diverse Duitse media. Het bedrijf blijft bestaande klanten voorlopig nog wel bedienen.

De klantenstop heeft te maken met een reorganisatie bij moederbedrijf Cazoo, dat de Duitse abonnementenaanbieder in 2017 kocht. Cazoo, een Britse occasionplatform, kondigde vorige week een ingrijpende sanering aan, met 750 ontslagen. Oprichter-directeur Alex Chesterman van Cazoo meldde de liquiditeitspositie te willen verbeteren, alsmede de winstgevendheid per auto, en daarom in de kosten te snijden.

Cluno bood maandabonnementen aan voor acht merken: Audi, BMW, Mercedes-Benz en Opel ook Ford, Renault, Nissan en Toyota. Op de eigen website van Cluno is verder geen informatie over het stopzetten van de activiteiten te vinden.

Reageren
500 tekens over
‘Cazoo voert klantenstop in bij Duitse abo-dochter Cluno’ - Automobielmanagement.nl

‘Cazoo voert klantenstop in bij Duitse abo-dochter Cluno’

De Duitse aanbieder van auto-abonnementen Cluno neemt vanaf eind deze maand geen nieuwe klanten meer aan. Dat melden diverse Duitse media. Het bedrijf blijft bestaande klanten voorlopig nog wel bedienen.

De klantenstop heeft te maken met een reorganisatie bij moederbedrijf Cazoo, dat de Duitse abonnementenaanbieder in 2017 kocht. Cazoo, een Britse occasionplatform, kondigde vorige week een ingrijpende sanering aan, met 750 ontslagen. Oprichter-directeur Alex Chesterman van Cazoo meldde de liquiditeitspositie te willen verbeteren, alsmede de winstgevendheid per auto, en daarom in de kosten te snijden.

Cluno bood maandabonnementen aan voor acht merken: Audi, BMW, Mercedes-Benz en Opel ook Ford, Renault, Nissan en Toyota. Op de eigen website van Cluno is verder geen informatie over het stopzetten van de activiteiten te vinden.