Honda en Sony starten gezamenlijk EV-bedrijf

Honda en Sony willen hun eerder aangekondigde gezamenlijke bedrijf voor de ontwikkeling en bouw van elektrische auto’s op eigen benen laten staan. Dat nieuwe EV-bedrijf krijgt dan mogelijk ook een eigen beursnotering.

Honda laat 'just-in-time' productiemethode een beetje schieten

Door het bedrijf zelfstandig op te zetten in plaats van als entiteit onder Honda of Sony, zou het een eigen beursnotering kunnen krijgen, of kan een deel van de aandelen aan een andere onderneming worden verkocht, zo zegt topman Kenichiro Yoshida van Sony aan de zakenkrant Nikkei Asia.

Honda en Sony hebben eerder aangekondigd de joint venture voor EV’s eind dit jaar op te tuigen. In 2025 zou dan de eerste gezamenlijke auto gelanceerd moeten worden. Honda levert daarvoor de hardware ofwel de auto’s zelf, Sony de software en het entertainment systeem. Yoshida: “We willen bijdragen aan de evolutie van de mobiliteit door de basis met netwerk functies te leveren.” Hij stelde verder dat beide bedrijven op niet al te lange termijn nadere bijzonderheden over hun samenwerking bekend hopen te maken.

Reageren
500 tekens over
Honda en Sony starten gezamenlijk EV-bedrijf - Automobielmanagement.nl

Honda en Sony starten gezamenlijk EV-bedrijf

Honda en Sony willen hun eerder aangekondigde gezamenlijke bedrijf voor de ontwikkeling en bouw van elektrische auto’s op eigen benen laten staan. Dat nieuwe EV-bedrijf krijgt dan mogelijk ook een eigen beursnotering.

Honda laat 'just-in-time' productiemethode een beetje schieten

Door het bedrijf zelfstandig op te zetten in plaats van als entiteit onder Honda of Sony, zou het een eigen beursnotering kunnen krijgen, of kan een deel van de aandelen aan een andere onderneming worden verkocht, zo zegt topman Kenichiro Yoshida van Sony aan de zakenkrant Nikkei Asia.

Honda en Sony hebben eerder aangekondigd de joint venture voor EV’s eind dit jaar op te tuigen. In 2025 zou dan de eerste gezamenlijke auto gelanceerd moeten worden. Honda levert daarvoor de hardware ofwel de auto’s zelf, Sony de software en het entertainment systeem. Yoshida: “We willen bijdragen aan de evolutie van de mobiliteit door de basis met netwerk functies te leveren.” Hij stelde verder dat beide bedrijven op niet al te lange termijn nadere bijzonderheden over hun samenwerking bekend hopen te maken.