Tesla: splitsing aandelen, ‘batterijen van BYD’

Tesla wil zijn aandelen in een verhouding 1 op 3 gaan splitsen. “Dat maakt het makkelijker voor werknemers om gebruik te maken van de voordelen van hun aandelen, wat kan bijdragen aan het verder maximaliseren van de waarde voor aandeelhouders”, aldus Tesla in een bericht aan de Amerikaanse beursautoriteit SEC.

De koers van Tesla daalde in de afgelopen weken gestaag naar rond de 700 dollar per stuk. Een goed half jaar geleden werd er nog 1.200 dollar voor betaald, wat het met name voor werknemers of andere kleine beleggers moeilijker maakte de stukken te verkopen of kopen. Tesla stelt dan ook “dat retailinvesteerders veel belangstelling tonen om in onze aandelen te beleggen; een splitsing maakt ze beter toegankelijk voor deze beleggers”. Eerder splitsen ook andere grote beursgenoteerde ondernemingen als Amazon en Alphabet (Google) hun aandelen.

‘BYD gaat batterijen leveren aan Tesla’

De Chinese autobouwer BYD gaat batterijen leveren aan de Amerikaanse concurrent Tesla. Dat melden diverse media, waaronder Reuters, op basis van een interview met topman Lian Yubo voor de Chinese televisie. “We zijn goede vrienden met Elon Musk en we zijn een levering op korte termijn van batterijen aan Tesla aan het voorbereiden”, zo zei hij. BYD oogst wereldwijd veel lof voor zijn zogenoemde bladebatterijen, die volgens het bedrijf zelf minder brandgevoelig zijn en minder plaats innemen dan de nu gebruikelijke Lithium-Ion batterijen. Tesla heeft zelf nog niet op het bericht gereageerd.

Tesla: splitsing aandelen, ‘batterijen van BYD’ - Automobielmanagement.nl

Tesla: splitsing aandelen, ‘batterijen van BYD’

Tesla wil zijn aandelen in een verhouding 1 op 3 gaan splitsen. “Dat maakt het makkelijker voor werknemers om gebruik te maken van de voordelen van hun aandelen, wat kan bijdragen aan het verder maximaliseren van de waarde voor aandeelhouders”, aldus Tesla in een bericht aan de Amerikaanse beursautoriteit SEC.

De koers van Tesla daalde in de afgelopen weken gestaag naar rond de 700 dollar per stuk. Een goed half jaar geleden werd er nog 1.200 dollar voor betaald, wat het met name voor werknemers of andere kleine beleggers moeilijker maakte de stukken te verkopen of kopen. Tesla stelt dan ook “dat retailinvesteerders veel belangstelling tonen om in onze aandelen te beleggen; een splitsing maakt ze beter toegankelijk voor deze beleggers”. Eerder splitsen ook andere grote beursgenoteerde ondernemingen als Amazon en Alphabet (Google) hun aandelen.

‘BYD gaat batterijen leveren aan Tesla’

De Chinese autobouwer BYD gaat batterijen leveren aan de Amerikaanse concurrent Tesla. Dat melden diverse media, waaronder Reuters, op basis van een interview met topman Lian Yubo voor de Chinese televisie. “We zijn goede vrienden met Elon Musk en we zijn een levering op korte termijn van batterijen aan Tesla aan het voorbereiden”, zo zei hij. BYD oogst wereldwijd veel lof voor zijn zogenoemde bladebatterijen, die volgens het bedrijf zelf minder brandgevoelig zijn en minder plaats innemen dan de nu gebruikelijke Lithium-Ion batterijen. Tesla heeft zelf nog niet op het bericht gereageerd.