Stellantis stapt uit fabrikantenclub Acea

Stellantis stapt eind dit jaar uit de Europese autokoepel Acea. De tweede autogroep van Europa gaat in plaats daarvan een eigen Freedom of Mobility Forum oprichten, ‘een jaarlijkse open ontmoeting van gepassioneerde probleemoplossers die zijn toegewijd aan op feiten gebaseerde besluitvorming die in beeld brengt hoe de maatschappij schone, veilige en betaalbare mobiliteit kan bereiken met het oog op de gevolgen van de klimaatopwarming,’ omschrijft het in Amsterdam gevestigde autobedrijf in een persbericht.

De transacties zijn allen op donderdag 15 september uitgevoerd.Stellantis (2022)

“De klimaatuitdagingen die voor ons liggen, in combinatie met de snel veranderende business omgeving, vereisen een efficiënte, wereldwijde en inclusieve 360-graden benadering waar al degenen die willen bijdragen aan het opbouwen van duurzame mobiliteit bij betrokken moeten zijn,’’ zegt ceo Carlos Tavares van Stellantis. ‘’We zijn van plan een publiek forum te creëren waar deelnemers bijeen kunnen komen om de belangrijkste kwesties rond het debat over gedecarboniseerde mobiliteit op te pakken en uitvoerbare volgende stappen voor ons te bieden die we samen kunnen zetten. Toegang tot schone, veilige en betaalbare mobiliteit voor de burgers van de hele wereld staat op het spel.”

Het Freedom of Mobility Forum zal worden opgezet en gecoördineerd door een adviesraad van deskundigen die verschillende belanghebbenden in de sector vertegenwoordigen, inclusief leveranciers van mobiliteit en technologie, wetenschappers, politici, academische mensen en anderen. Tijdens elke sessie moet een aantal van de belangrijkste onderwerpen in de mobiliteitswereld breed worden besproken.

Stellantis stapt uit fabrikantenclub Acea - Automobielmanagement.nl

Stellantis stapt uit fabrikantenclub Acea

Stellantis stapt eind dit jaar uit de Europese autokoepel Acea. De tweede autogroep van Europa gaat in plaats daarvan een eigen Freedom of Mobility Forum oprichten, ‘een jaarlijkse open ontmoeting van gepassioneerde probleemoplossers die zijn toegewijd aan op feiten gebaseerde besluitvorming die in beeld brengt hoe de maatschappij schone, veilige en betaalbare mobiliteit kan bereiken met het oog op de gevolgen van de klimaatopwarming,’ omschrijft het in Amsterdam gevestigde autobedrijf in een persbericht.

De transacties zijn allen op donderdag 15 september uitgevoerd.Stellantis (2022)

“De klimaatuitdagingen die voor ons liggen, in combinatie met de snel veranderende business omgeving, vereisen een efficiënte, wereldwijde en inclusieve 360-graden benadering waar al degenen die willen bijdragen aan het opbouwen van duurzame mobiliteit bij betrokken moeten zijn,’’ zegt ceo Carlos Tavares van Stellantis. ‘’We zijn van plan een publiek forum te creëren waar deelnemers bijeen kunnen komen om de belangrijkste kwesties rond het debat over gedecarboniseerde mobiliteit op te pakken en uitvoerbare volgende stappen voor ons te bieden die we samen kunnen zetten. Toegang tot schone, veilige en betaalbare mobiliteit voor de burgers van de hele wereld staat op het spel.”

Het Freedom of Mobility Forum zal worden opgezet en gecoördineerd door een adviesraad van deskundigen die verschillende belanghebbenden in de sector vertegenwoordigen, inclusief leveranciers van mobiliteit en technologie, wetenschappers, politici, academische mensen en anderen. Tijdens elke sessie moet een aantal van de belangrijkste onderwerpen in de mobiliteitswereld breed worden besproken.