Elektrische auto’s worden volgens Lindner gedurende hun levensduur met tot 20.000 euro gesubsidieerd. “Dat geldt ook voor topverdieners. Dat is te veel. We kunnen miljarden besparen die we zinvoller kunnen inzetten.’’ Dat is mede nodig omdat ook de Duitse regering wegens de sterk stijgende rente flink zal moeten besparen: “Die stijgende rente is een signaal tot ommekeer. We hebben ook economisch te maken met een omslag.’’

Afgebouwd

De Duitse regering heeft al eerder aangekondigd de staatsbijdrage voor PHEV’s eind dit jaar te willen schrappen. Dat is een paar jaar eerder dan eerst het plan was. De premie voor puur-elektrische auto’s zou dan nog wel blijven bestaan maar wordt wel stapsgewijs afgebouwd. Vorige week nog heeft ook de Britse minister voor transport aangekondigd dat de laatste subsidies op elektrische auto’s met onmiddellijke ingang worden geschrapt.

Lees ook:
Particuliere autokoper kiest vaker voor elektrische auto