JLR moet mogelijk fabrieken stilleggen

Jaguar Land Rover heeft te kampen met forse tegenwind in China door de nieuwe golf lockdowns, leveringsproblemen vanwege de oorlog in Oekraïne en moeilijke economische omstandigheden. De kans bestaat dat de Britse autofabrikant opnieuw één of meerdere fabrieken tijdelijk stil moet leggen. De problemen zullen ook drukken op de financiële resultaten van JLR in het boekjaar 2022/23.

Britse autoproductie zakt al langer dan een jaar in

Dat meldt de Indiase eigenaar Tata Motors in een toelichting op het jaarverslag. Door de aanhoudende coronamaatregelen in China zijn leveranciers niet in staat onderdelen te leveren terwijl sommige dealers tijdelijk dicht zijn. Tata Motors begint nu ook te merken dat de vraag in China terugloopt. Bestuursvoorzitter N. Chandrasekaran: “Het chiptekort had ook disproportionele gevolgen voor Jaguar Land Rovers productie en verkopen vergeleken met onze concurrenten. Hoewel we een aantal maatregelen hebben genomen om het probleem aan te pakken, blijft de situatie uitdagend. ’’

Recordaantal

Jaguar Land Rover meldde eerder dat de verkopen in het eerste kwartaal van dit jaar met 79.008 exemplaren weer 36 procent lager waren uitgekomen dan een jaar eerder. Jaguar kwam in die drie maanden niet verder dan 14.574 auto’s terwijl Land Rover er nog 64.434 wist te verkopen. Het bedrijf heeft wel een recordaantal van meer dan 170.000 bestellingen in de boeken staan. In ons land verkocht Jaguar in de eerste vijf maanden van dit jaar op de kop af 119 auto’s vergeleken met 132 een jaar eerder. Land Rover kwam uit op 659 stuks terwijl dat er in die periode in 2021 nog 727 waren.

Lees ook:
CITO koopt JLR-dealer The Adventure

Reageren
500 tekens over
JLR moet mogelijk fabrieken stilleggen - Automobielmanagement.nl

JLR moet mogelijk fabrieken stilleggen

Jaguar Land Rover heeft te kampen met forse tegenwind in China door de nieuwe golf lockdowns, leveringsproblemen vanwege de oorlog in Oekraïne en moeilijke economische omstandigheden. De kans bestaat dat de Britse autofabrikant opnieuw één of meerdere fabrieken tijdelijk stil moet leggen. De problemen zullen ook drukken op de financiële resultaten van JLR in het boekjaar 2022/23.

Britse autoproductie zakt al langer dan een jaar in

Dat meldt de Indiase eigenaar Tata Motors in een toelichting op het jaarverslag. Door de aanhoudende coronamaatregelen in China zijn leveranciers niet in staat onderdelen te leveren terwijl sommige dealers tijdelijk dicht zijn. Tata Motors begint nu ook te merken dat de vraag in China terugloopt. Bestuursvoorzitter N. Chandrasekaran: “Het chiptekort had ook disproportionele gevolgen voor Jaguar Land Rovers productie en verkopen vergeleken met onze concurrenten. Hoewel we een aantal maatregelen hebben genomen om het probleem aan te pakken, blijft de situatie uitdagend. ’’

Recordaantal

Jaguar Land Rover meldde eerder dat de verkopen in het eerste kwartaal van dit jaar met 79.008 exemplaren weer 36 procent lager waren uitgekomen dan een jaar eerder. Jaguar kwam in die drie maanden niet verder dan 14.574 auto’s terwijl Land Rover er nog 64.434 wist te verkopen. Het bedrijf heeft wel een recordaantal van meer dan 170.000 bestellingen in de boeken staan. In ons land verkocht Jaguar in de eerste vijf maanden van dit jaar op de kop af 119 auto’s vergeleken met 132 een jaar eerder. Land Rover kwam uit op 659 stuks terwijl dat er in die periode in 2021 nog 727 waren.

Lees ook:
CITO koopt JLR-dealer The Adventure