Van de merken binnen de groep doet Skoda het momenteel het slechtste met in mei weer een daling van ruim 39 procent naar 40.100 stuks. Volkswagen, Audi en Seat komen uit op dalingen van rond de 23 procent terwijl Porsche dit keer ruim 10 procent minder auto’s verkocht. Bij de bestelwagens van Volkswagen zit de klad er helemaal in want daar werden 32 procent minder auto’s afgeleverd. Alleen Lamborghini/Bentley kon de afgelopen maand meer verkopen; daar waren de rond 2.000 auto’s ruim 12 procent meer. In West-Europa verkocht de groep 226.300 voertuigen.

Rusland

In Centraal- en Midden-Europa kelderden de verkopen met de helft naar 35.400, vermoedelijk door het stopzetten van de activiteiten in Rusland. China blijft de belangrijkste nationale markt voor het Duitse autoconcern met in mei 232.600 auto’s, ook een kwart minder dan vorig jaar mei.

China Board

Omdat de prestaties in China te wensen over laten, heeft Volkswagen Groep ingegrepen in de leiding van de nationale organisatie daar. Vanaf 1 augustus komt er een zogenaamde China Board die verantwoordelijk wordt voor de Chinese activiteiten van alle merken en van de joint-ventures met Chinese partners, heeft VW in een persbericht aangekondigd. Ook wordt de ontwikkeling ‘in China, voor China’ verder versterkt. Stefan Mecha, tot voor kort CEO van Volkswagen Groep Rusland, wordt topman van het merk Volkswagen en van de concernactiviteiten in China.

Lees ook:
Volkswagen richt nieuw bedrijf op voor EV-batterijen