Tot nu toe zijn er rond de 500 exemplaren van de nieuwe VW-bus gebouwd maar die worden voorlopig niet aan de klanten overhandigd. De leverancier van de batterijcellen werkt al aan een oplossing van het probleem, heeft een woordvoerder van Volkswagen Commercial Vehicles VCV tegenover de lokale krant gemeld. Hij benadrukt daarbij dat het gaat om een technisch probleem en dat de veiligheid niet in het geding is. Volkswagen verwacht eind juli de productie in Hannover weer op gang te kunnen brengen.

Feestelijk

Volkswagen Commercial Vehicles had nog geen twee weken geleden aangekondigd dat de productie van de ID.Buzz in Hannover feestelijk van start was gegaan. Het is de bedoeling dat er tot eind dit jaar zo’n 15.000 worden afgeleverd. Rond die tijd moet de productie ook zijn opgevoerd tot 140 exemplaren per dag. VCV heeft ook ‘een behoorlijk aantal’ voorbestellingen binnen, maar gaf bij de introductie geen verdere aantallen.

Lees ook:
Volkswagen Groep levert kwart minder voertuigen af