Tesla levert minder auto’s af

Tesla heeft in het tweede kwartaal 254.695 personenauto’s afgeleverd. Dat waren er 55.353 minder dan in de voorafgaande drie maanden maar nog altijd wel ruim een kwart meer dan in dezelfde periode in 2021.

Het was voor het eerst in twee jaar tijd dat de productie van Tesla van kwartaal op kwartaal daalde. Ondanks het op gang komen van de fabrieken bij Berlijn en in Austin viel de terugloop ook sterker uit dan analisten hadden verwacht.

Gewaarschuwd

Topman Elon Musk heeft al weken geleden gewaarschuwd dat ook zijn bedrijf te kampen heeft met ernstige problemen in de toelevering. Daar komt voor Tesla nog bij dat de belangrijke megafabriek in Shanghai te kampen heeft met de strikte lockdowns die de Chinese autoriteiten hebben afgekondigd wegens corona.

In het korte bericht deelt Tesla wel mee dat de productie in de loop van het kwartaal weer aantrok. In juni kon het bedrijf dan ook een recordproductie voor die maand neerzetten. Tesla publiceert op 20 juli de financiële kwartaalcijfers.

Lees ook:
‘Volkswagen kan Tesla in 2025 inhalen’

Reageren
500 tekens over
Tesla levert minder auto’s af - Automobielmanagement.nl

Tesla levert minder auto’s af

Tesla heeft in het tweede kwartaal 254.695 personenauto’s afgeleverd. Dat waren er 55.353 minder dan in de voorafgaande drie maanden maar nog altijd wel ruim een kwart meer dan in dezelfde periode in 2021.

Het was voor het eerst in twee jaar tijd dat de productie van Tesla van kwartaal op kwartaal daalde. Ondanks het op gang komen van de fabrieken bij Berlijn en in Austin viel de terugloop ook sterker uit dan analisten hadden verwacht.

Gewaarschuwd

Topman Elon Musk heeft al weken geleden gewaarschuwd dat ook zijn bedrijf te kampen heeft met ernstige problemen in de toelevering. Daar komt voor Tesla nog bij dat de belangrijke megafabriek in Shanghai te kampen heeft met de strikte lockdowns die de Chinese autoriteiten hebben afgekondigd wegens corona.

In het korte bericht deelt Tesla wel mee dat de productie in de loop van het kwartaal weer aantrok. In juni kon het bedrijf dan ook een recordproductie voor die maand neerzetten. Tesla publiceert op 20 juli de financiële kwartaalcijfers.

Lees ook:
‘Volkswagen kan Tesla in 2025 inhalen’