Nu de lockdowns langzamerhand zijn opgeheven en ook andere leveringsproblemen minder worden, komt de grootste automarkt ter wereld snel weer op gang, meldt de China Passenger Car Association. Veel potentiële kopers hebben die koop eerder uitgesteld, ook al omdat er toch geen auto’s beschikbaar waren, maar komen nu weer naar de showrooms. “Kopers maken de verloren tijd goed na de dalingen van de afgelopen maanden die werden veroorzaakt door pessimisme over de economie en de sociale restricties om de pandemie te bestrijden,’’ aldus de Chinese auto-organisatie.

30 procent

De verkopen van zogenaamde nieuwe-energie auto’s kwamen met 571.000 141 procent hoger uit dan in juni vorig jaar. Die BEV’s en PHEV’s namen daarmee samen bijna 30 procent van de nieuwverkopen in China voor hun rekening. De bond van autofabrikanten CAAM verwacht dat de voor dit jaar geplande 5 miljoen elektrische auto’s gehaald zal worden. Dat zou dan de helft meer zijn dan in 2021.

Lees ook:
BMW neemt derde fabriek in China in bedrijf