De fabriek in Grünheide werd in maart officieel in gebruik genomen. Er moeten jaarlijks 500.000 auto’s van de band gaan lopen, met behulp van 12.000 werknemers. Nu zouden nog maar 1000 auto’s per week worden gebouwd bij de fabriek door 5000 werknemers. Er wordt gewerkt aan vergroting van de productiecapaciteit. De komende kwartalen zou de productie moeten groeien naar 5000 auto’s per week. Daarnaast moet er ook een fabriek voor batterijen op de locatie worden gebouwd.

Hoogovens

Tesla-topman Elon Musk zei onlangs nog dat de nieuwe fabrieken van Tesla in Duitsland en Texas miljarden dollars verliezen vanwege hoge kosten en moeilijkheden om de productie snel op te voeren. Volgens Musk zijn de twee fabrieken nu ‘gigantische geldverbrandende hoogovens’.

Lees ook:
Nieuwe fabrieken Tesla ‘enorme geldovens’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding