Rivian heeft de laatste tijd veel mensen aangenomen voor het opbouwen van een eigen verkoopnet en de benodigde laadinfrastructuur. Tegelijk blijft de productie stagneren, wat het bedrijf zelf toeschrijft aan het chiptekort en andere leveringsproblemen. In het afgelopen kwartaal heeft Rivian niet meer dan 4.467 nieuwe auto’s afgeleverd, wat in het niet valt vergeleken bij bijvoorbeeld de belangrijke concurrent Tesla die – weliswaar met meer fabrieken – op 254.695 uitkwam.

VDL Nedcar

Rivian, een gedoodverfde nieuwe opdrachtgever van VDL Nedcar, heeft de berichten nog niet bevestigd. Later deze maand wordt de gebruikelijke kwartaalbrief van CEO RJ Scaringe aan de aandeelhouders verwacht. De koers van het aandeel is, na enkele dagen stijging, begin deze week weer met bijna 2 procent gedaald.

Lees ook:
Rivian houdt vast aan 25.000 auto’s