Engelse EV-bouwer Arrival schrapt 800 banen

De Engelse EV start-up Arrival gaat tot 800 banen schrappen, dat is bijna een derde van alle werknemers. De meeste ontslagen vallen bij de hoofdvestiging in Banbury in Engeland. Arrival wil over de hele linie 30 procent op de kosten besparen om de huidige crisis het hoofd te bieden. De bouwer van elektrische busjes hoopt dat de 500 miljoen dollar die het in kas heeft voldoende is om tot eind 2023 door te kunnen draaien.

Arrival heeft dat meegedeeld in een bericht aan de Amerikaanse beurs waar het sinds vorig voorjaar een notering heeft. ‘Arrival stelt een reorganisatie van haar business voor in reactie op de uitdagende economische omgeving waarbij het zich concentreert op de volgende grote mijlpaal: de start van de productie van de Arrival Van in het derde kwartaal van 2022.’ Het gaat nog om een voorstel omdat dergelijke reorganisaties in het VK wettelijk eerst door een 90 dagen durende consultatieronde met de vakbonden en het personeel moeten.

Arrival krijgt nog steeds veel belangstelling voor haar producten ‘en gelooft dat de voorstellen helpen het succes op lange termijn van de business veilig te stellen en haar in staat te stellen om aan die vraag te voldoen tegen de achtergrond van een nooit vertoonde economische omgeving waarbij zowel nieuwe spelers als traditionele autofabrikanten te kampen hebben met leveringsproblemen, een aanhoudende pandemie, geopolitieke spanningen en stijgende inflatie.’

Concurrentie

Net twee dagen geleden werd bekend dat een andere EV start-up Rivian 700 banen gaat schrappen. Dat is bij dat bedrijf 5 procent van het aantal medewerkers. Rivian heeft die ontslaggolf inmiddels bevestigd. Vorige maand deelde Tesla mee rond 10 procent van de vaste werknemers te ontslaan. Dat gaat bij Tesla dan om enkele duizenden banen. Eerder vielen er ook 750 ontslagen bij het nog jonge Engelse occasionplatform Cazoo en viel de pas anderhalf jaar bestaande collega Cadzam helemaal om.

Lees ook:

Brits bestelwagentje Arrival mag EU in

Engelse EV-bouwer Arrival schrapt 800 banen - Automobielmanagement.nl

Engelse EV-bouwer Arrival schrapt 800 banen

De Engelse EV start-up Arrival gaat tot 800 banen schrappen, dat is bijna een derde van alle werknemers. De meeste ontslagen vallen bij de hoofdvestiging in Banbury in Engeland. Arrival wil over de hele linie 30 procent op de kosten besparen om de huidige crisis het hoofd te bieden. De bouwer van elektrische busjes hoopt dat de 500 miljoen dollar die het in kas heeft voldoende is om tot eind 2023 door te kunnen draaien.

Arrival heeft dat meegedeeld in een bericht aan de Amerikaanse beurs waar het sinds vorig voorjaar een notering heeft. ‘Arrival stelt een reorganisatie van haar business voor in reactie op de uitdagende economische omgeving waarbij het zich concentreert op de volgende grote mijlpaal: de start van de productie van de Arrival Van in het derde kwartaal van 2022.’ Het gaat nog om een voorstel omdat dergelijke reorganisaties in het VK wettelijk eerst door een 90 dagen durende consultatieronde met de vakbonden en het personeel moeten.

Arrival krijgt nog steeds veel belangstelling voor haar producten ‘en gelooft dat de voorstellen helpen het succes op lange termijn van de business veilig te stellen en haar in staat te stellen om aan die vraag te voldoen tegen de achtergrond van een nooit vertoonde economische omgeving waarbij zowel nieuwe spelers als traditionele autofabrikanten te kampen hebben met leveringsproblemen, een aanhoudende pandemie, geopolitieke spanningen en stijgende inflatie.’

Concurrentie

Net twee dagen geleden werd bekend dat een andere EV start-up Rivian 700 banen gaat schrappen. Dat is bij dat bedrijf 5 procent van het aantal medewerkers. Rivian heeft die ontslaggolf inmiddels bevestigd. Vorige maand deelde Tesla mee rond 10 procent van de vaste werknemers te ontslaan. Dat gaat bij Tesla dan om enkele duizenden banen. Eerder vielen er ook 750 ontslagen bij het nog jonge Engelse occasionplatform Cazoo en viel de pas anderhalf jaar bestaande collega Cadzam helemaal om.

Lees ook:

Brits bestelwagentje Arrival mag EU in