Leverancier waterstof Stellantis voert productie op

Het Franse Symbio gaat de productie van waterstofsystemen opvoeren. Dat moet afnemer Stellantis in staat stellen om in eerste instantie in 2024 10.000 waterstofvoertuigen te leveren.

Symbio, een joint-venture van Michelin en autotoeleverancier Faurecia, neemt volgend jaar een nieuwe gigafactory in gebruik bij Lyon die 50.000 van die systemen per jaar kan bouwen. Vijf jaar later moet de productie zijn opgevoerd naar 100.000 eenheden. Het project wordt ondersteund vanuit de technologieprogramma’s van de Europese Commissie. De fabriek SymphoneHy in Vénissieux wordt 40.000 vierkante meter groot, gaat CO2-neutraal draaien en verenigt de productie, het onderzoekscentrum en het hoofdkantoor. 

Waterstof noodzakelijk

Stellantis werkt al drie jaar samen met Symbio bij de lichte bestelwagens op waterstof. Eind dit jaar moeten er 300 Peugeot e-Expert, Citroen ë-Jumpy en Opel Vivaro-e van die voertuigen zijn afgeleverd in Frankrijk en Duitsland. “Het is noodzakelijk om een concurrerende en kwalitatieve zero-emissie oplossing op de markt te houden. Waterstof is noodzakelijk voor bepaalde gebruiksmethoden, voor beroepsmensen maar ook voor diegenen die meer dan 20.000 kilometer per jaar rijden. Deze technologie is op weg om industrieel toegepast te worden en Symbio is betrokken met de capaciteit om verschillende cellen te leveren, van de kleinste van 40 Kw die momenteel worden gebruikt in bestelwagens tot de belangrijkste van 300 Kw waarmee zware vrachtwagens van 44 ton kunnen worden uitgerust,’’ verklaart CEO Philippe Rosier. 

Lees ook:
Frans-Duitse samenwerking voor productie waterstofcellen

Michelin en Faurecia samen in waterstof

Leverancier waterstof Stellantis voert productie op - Automobielmanagement.nl

Leverancier waterstof Stellantis voert productie op

Het Franse Symbio gaat de productie van waterstofsystemen opvoeren. Dat moet afnemer Stellantis in staat stellen om in eerste instantie in 2024 10.000 waterstofvoertuigen te leveren.

Symbio, een joint-venture van Michelin en autotoeleverancier Faurecia, neemt volgend jaar een nieuwe gigafactory in gebruik bij Lyon die 50.000 van die systemen per jaar kan bouwen. Vijf jaar later moet de productie zijn opgevoerd naar 100.000 eenheden. Het project wordt ondersteund vanuit de technologieprogramma’s van de Europese Commissie. De fabriek SymphoneHy in Vénissieux wordt 40.000 vierkante meter groot, gaat CO2-neutraal draaien en verenigt de productie, het onderzoekscentrum en het hoofdkantoor. 

Waterstof noodzakelijk

Stellantis werkt al drie jaar samen met Symbio bij de lichte bestelwagens op waterstof. Eind dit jaar moeten er 300 Peugeot e-Expert, Citroen ë-Jumpy en Opel Vivaro-e van die voertuigen zijn afgeleverd in Frankrijk en Duitsland. “Het is noodzakelijk om een concurrerende en kwalitatieve zero-emissie oplossing op de markt te houden. Waterstof is noodzakelijk voor bepaalde gebruiksmethoden, voor beroepsmensen maar ook voor diegenen die meer dan 20.000 kilometer per jaar rijden. Deze technologie is op weg om industrieel toegepast te worden en Symbio is betrokken met de capaciteit om verschillende cellen te leveren, van de kleinste van 40 Kw die momenteel worden gebruikt in bestelwagens tot de belangrijkste van 300 Kw waarmee zware vrachtwagens van 44 ton kunnen worden uitgerust,’’ verklaart CEO Philippe Rosier. 

Lees ook:
Frans-Duitse samenwerking voor productie waterstofcellen

Michelin en Faurecia samen in waterstof